Geld en Werk

Vergeet Pinkpop: dit is het duurste festival ter wereld

11 april 2017 13:30 Aangepast: 21 februari 2019 13:11
Een screenshot uit het reclamefilmpje van Fyre Festival. Beeld © YouTube

Als je een beetje in de slappe was zit ga je natuurlijk niet met je laarzen in de modder zitten op Lowlands. Dat moeten de mensen achter het gloednieuwe Fyre Festival ook gedacht hebben. Zij bedachten een feestje voor de superrijken. Inclusief gepeperd prijskaartje.

Privé-feestjes met supermodellen, optredens van Major Lazer, Disclosure en John Legend, snorkelen naast je jacht terwijl de crew je lunch klaarmaakt, rapper Kanye West die in het wild rondloopt. Het is maar een kleine greep uit de waslijst aan activiteiten die je op het exclusieve Fyre Festival worden aangeboden.

Eind april vindt het festival voor het eerst plaats op een afgelegen eilandje bij de Bahamas, dat ooit eigendom was van de roemruchte drugsbaron Pablo Escobar. Zo'n 12.000 superrijken maken zich op voor een weekend exclusief feesten.

250.000 dollar

Maar goedkoop is het niet. Een van de minst prijzige pakketten voor Fyre Festival kost – ja echt – bijna 50.000 dollar voor jou en je drie vrienden. Dat is inclusief vliegtickets, verblijf op een boot en eten.  

Iets te simpel? Voor 250.000 dollar krijg je een luxer jacht met twee zonnedekken en crew om aan al je wensen te voldoen. Wie geen zeebenen heeft kan er ook voor kiezen om 4 ton neer te tellen voor een paleisje waar ook de artiesten en supermodellen tijdens het festival logeren. Dat is dan zelfs inclusief diner met een van de sterren.

Supermodellen

Als we de organisatoren mogen geloven wordt het festival 'de culturele ervaring van de eeuw'. Bij de aankondiging in december werd het volop gepromoot door supermodellen en sterren.

Of het doorgaat is overigens nog maar de vraag, volgens The Wall Street Journal (betaalmuur) zijn er financiële problemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van