Geld en Werk

Online-bank Knab kaapt klanten Rabo weg

17 augustus 2015 12:08 Aangepast: 06 september 2015 16:41

Klanten die hun eigen bank inruilen voor Knab komen vooral van de Rabobank. 40 procent van de nieuwe aanwas voor de onlinebankier komt daar vandaan.

En dat zijn opvallende cijfers volgens de nieuwkomer op de markt. Op basis van de grootte van de Nederlandse banken zou je vermoeden dat de meeste nieuwe klanten van ING komen, de grootste bank van Nederland. ING en ABN zijn allebei goed voor zo'n 30 procent van de nieuwe Knab-klanten. 

Gissen
Het is nog gissen waarom Raboklanten zo gretig de overstap maken naar Knab. De enige verklaring die Knab zelf kan geven is dat "de pakkettarieven bij de Rabobank relatief hoog liggen." Maar daarvoor kan de bank geen substantieel bewijs leveren. De Rabobank heeft nog niet inhoudelijk gereageerd. Wel liet de grootbank alvast weten dat het ongebruikelijk is om dit soort cijfers openbaar te maken.

Daar heeft Knab geen boodschap aan. "Grootbanken zijn er niet zo happig op om deze informatie naar buiten te brengen, omdat ze er vooral bij hebben te verliezen. Wij willen vooral laten zien hoe makkelijk de overstapservice voor banken werkt." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore