Geld en Werk

Curatoren DSB factureerden al voor 32 miljoen

18 augustus 2015 15:10 Aangepast: 06 september 2015 16:42

De curatoren van de failliete DSB Bank hebben tot dusver voor bijna 32 miljoen euro aan kosten gefactureerd. Andere adviseurs schreven voor nog eens 18 miljoen euro aan rekeningen.

Dit blijkt uit het meest recente curatorenverslag dat eind juli al verscheen, maar dat tot dusver onopgemerkt bleef. De curatoren schrijven in dit verslag verder dat zij nog altijd geld willen zien van toezichthouder DNB, omdat die aansprakelijk zou zijn voor de schade van het faillissement van DSB.

DSB ging in oktober 2009 failliet. Als curatoren werden Rutger Schimmelpenninck en (later) Ben Knüppe benoemd. Zij noemden de afwikkeling van het faillissement van DSB al snel een kwestie van vijf tot tien jaar. Ook in het meest recente curatorverslag schrijven ze nog zeker vijf jaar bezig te zullen zijn.

Ondertussen worden de curatoren zelf niet slechter van het faillissement. Zij schreven tot dusver voor 31,8 miljoen euro aan facturen. Aan andere adviseurs was het failliete DSB nog eens 18 miljoen euro kwijt.

De curatoren verwachten dat DSB uiteindelijk alle schuldeisers zal weten te betalen. Dat is uitzonderlijk, want bij de meeste faillissementen wordt niet meer dan 4 tot 5 procent van de vorderingen die schuldeisers indienen gehonoreerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore