We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 15:56

1 op 9 werknemers wil zo snel mogelijk weg bij huidige baas

1 op 9 werknemers wil zo snel mogelijk weg bij huidige baas

1 op de 9 werkende Nederlanders zegt nog liever vandaag dan morgen zijn baan op, als ze hetzelfde werk voor een andere baas kunnen gaan doen. Nog eens de helft van alle werknemers is wat minder resoluut, maar staat daar ook zeker voor open.

Slechts een minderheid (33%) is zo loyaal aan hun werkgever dat ze pertinent weigeren over te stappen. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van salarisverwerker Raet onder 1100 werknemers. 

Flinke verschillen met vorig jaar

De verschillen met vorig jaar zijn aanzienlijk. Zo is het aantal mensen dat verwacht binnen twee jaar ergens anders te werken, verdubbeld. In 2016 was dat zeven procent, nu is dat dertien procent. En als dat dan eerst op een tijdelijke contract moet, maakt hen veel minder uit dan andere jaren. 

Van de millennials  (werknemers tot 35 jaar) verwacht zelfs een kwart binnen twee jaar hun huidige werkgever te verlaten.   

Weinig carrièrekansen

De voornaamste reden om een overstap te overwegen is dat  ze ontevreden zijn over de gebrekkige carrièrekansen bij hun huidige werkgever.  Sowieso bleek vorig jaar al uit onderzoek onder jongeren dat zij het regelmatig veranderen van baan zien als een belangrijke manier om zich te blijven ontwikkelen.

Meer op rtlz.nl:
Carrièreswitch? Zo vind je werk in de branches van de toekomst

Topnieuws