Ga naar de inhoud
Opmerkelijk!

Kijk hier of jij een gevaarlijke cv-ketel van Nefit hebt

Om dit onderdeel van de ketel gaat het.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er duizenden gevaarlijke cv-ketels in Nederland zijn. Uit de ketels kunnen mogelijk rookgassen ontsnappen en ze kunnen in brand vliegen. Bekijk hier of jouw cv-ketel tot de risicocategorie behoort.

De gevaarlijke cv-toestellen zijn ketels uit de TopLine-serie van het merk Nefit die geproduceerd zijn vanaf 2006 tot en met 2009.

ZIE OOK: Duizenden cv-ketels van Nefit gevaarlijk: kans op brand en vergiftiging 

Met de typenaam en het serienummer kun je kijken of je zo'n toestel hebt. Deze gegevens staan op een sticker linksboven op het toestel.


Heb jij een gevaarlijke Nefit-ketel?

 
Hier op de sticker staat het model:
Miniatuurvoorbeeld


RTL Nieuws biedt deze tool aan als service. Wij kunnen geen uitspraken doen over de veiligheid van individuele ketels. Raadpleeg Nefit of uw installateur voor meer informatie.

Help ons met ons onderzoek

Onze onderzoeksredactie heeft dit verhaal gemaakt naar aanleiding van een tip van één van onze kijkers. Tips zijn heel belangrijk voor ons werk om misstanden aan de kaak te stellen. Heb jij gevaarlijke situaties meegemaakt met jouw (Nefit-)cv-ketel, zoals een brand of koolmonoxidevergiftiging? Laat het ons dan weten via rtlnieuwsonderzoek@rtl.nl. Zo kunnen we met jouw hulp ook andere gevaarlijke situaties onderzoeken.

Meer op rtlnieuws.nl: