Gezondheid

Hier staan de beste restaurants van Nederland volgens Michelin

11 december 2017 19:40 Aangepast: 12 december 2017 12:43
Beeld © ANP

De rapporteurs van Michelin hebben hun oordeel geveld. 108 restaurants in Nederland mogen in 2018 één, twee of drie sterren toevoegen aan hun naam. Bekijk op onze kaart welke restaurants bij jou in de buurt volgens Michelin behoren tot de beste van het land.

Al meer dan een eeuw bezoeken de inspecteurs van de Michelingids restaurants over de wereld om ze te beoordelen op de kwaliteit van het eten. In de gids is alleen plaats voor de - volgens de inspecteurs - beste restaurants. Die worden bekroond met één, twee of drie sterren. Dit jaar vallen 108 Nederlandse restaurants in de prijzen.

Drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren. Dat zijn De Librije van chefkok Jonnie Boer in Zwolle, De Leest van chefkok Jacob Jan Boerma in Vaassen en Inter Scaldes van chef Jannis Brevet in Kruiningen. Vijftien restaurants kregen twee sterren en negentig één ster. Bekijk hieronder welke restaurants bij jou in de buurt in de prijzen vielen. Klik op de sterren voor meer informatie.

Overzicht Michelinsterren 2018

Niet duur, wel goed

Bij de meeste restaurants uit de lijst mag - helaas - een goed gevulde portemonnee niet ontbreken bij een bezoekje. Wie goed wil eten, maar niet tegen elke prijs, kan wellicht eens kijken bij de restaurants die van Michelin een zogeheten Bib Gourmand kregen. Alleen restaurants die een driegangenmenu aanbieden voor maximaal 37,50 euro kunnen die onderscheiding krijgen. Bekijk hier op onze kaart waar je deze restaurants kunt vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van