Ga naar de inhoud
Royalty

Jochem Myjer, S10 en Tineke Schouten aanwezig bij uitblinkerslunch

Uitblinkerslunch met Willem-Alexander en Máxima Beeld © ANP

Onder anderen cabaretier Jochem Myjer (46), winnaar van de Toon Hermans Prijs, en zangeres S10 (22), winnares van een 3FM Award en Edison, waren vrijdag aanwezig bij de uitblinkerslunch. Die werd door koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) aangeboden op Paleis Noordeinde. Ook Tineke Schouten (69), die een oeuvreprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ontving, was uitgenodigd.

Een uitblinkerslunch, die vaker wordt georganiseerd, is voor 'Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie' in verschillende sectoren. Daarbij wordt gedoeld op bijvoorbeeld cultuur, wetenschap of sport. Met deze lunch willen Willem-Alexander en Máxima hun erkenning en waardering uitspreken voor deze mensen, die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Déze
Lees ook:
Déze BN'ers werden in het zonnetje gezet bij de uitblinkerslunch

Ook onder anderen Anjet Daanje, winnares van de Boekenbon Literatuurprijs 2022 en Libris Literatuurprijs 2023, schaakgrootmeester Anish Giri, Rusland-correspondent voor de NOS Iris de Graaf en schaatsster Femke Kok waren uitgenodigd.

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn welkom op uitblinkerslunch met koningspaar

Waar Willem-Alexander vandaag nog aan tafel zit voor de uitblinkerslunch, was hij eerder deze week in de haven te vinden om de problematiek rondom de drugswereld beter te begrijpen. 

Koning Willem-Alexander duikt in de wereld van de drugs

04:37