Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Alexia deelt toekomstplannen: 'Ik neem een tussenjaar'

Prinses Alexia Beeld © ANP

Voor prinses Alexia breekt er een nieuwe fase aan in haar leven: ze is deze week 18 jaar geworden én is inmiddels klaar met haar opleiding in Wales. De grote vraag is dan ook: wat gaat ze nu doen? Tijdens de zomerfotoshoot van vandaag laat ze weten dat ze een tussenjaar gaat nemen.

"Ik heb twee heel bewogen jaren gehad en denk dat het beter is voor mij als ik dan heel even een tussenjaar neem"

Alexia geeft aan dat het 'niet de beste keuze' is voor haar om meteen door te gaan studeren. Als haar wordt gevraagd waarom, zegt ze: "Ik wil nog heel even wachten, ik ben nog niet klaar om die stap te zetten. Ik heb twee heel bewogen jaren gehad en denk dat het beter is voor mij als ik dan heel even een tussenjaar neem."

Wat ze precies tijdens haar tussenjaar gaat doen, weet ze nog niet. "Beetje reizen, werken en van alles", vertelt ze tijdens het persgesprek. Er zijn 'heel veel plannen', maar, zo verduidelijkt Alexia: "Er is nog niets gepland."

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Snel vol lof over fotogenieke prinses Alexia: 'Net Meisje met de parel'

Prinses Alexia vertrok bijna twee jaar geleden naar Wales om op het UWC Atlantic College de laatste jaren van haar middelbareschooltijd te voltooien. Haar ouders woonden in mei de zogeheten Leavers Celebration bij, al wordt pas begin juli formeel duidelijk of ze formeel geslaagd is. 

Prinses
Lees ook:
Prinses Alexia pakt uit voor haar achttiende verjaardag: ‘Mét een dj’

Wat betreft haar toekomst binnen de monarchie geeft ze aan dat ze het vooral belangrijk vindt om er voor haar zus Amalia te zijn. "Mijn zus stapt over lange tijd in een grote rol en wat mij heel belangrijk lijkt is dat ik haar steun. Zowel Ariane als ik. Dat wij haar steunen waar dat moet en waar dat kan, maar ik heb natuurlijk ook mijn eigen ambities die ik achterna wil gaan."