Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry beschuldigt Piers Morgan in rechtszaak van intimidatie

Piers Morgan, Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

Prins Harry (38) heeft in de rechtszaak tegen uitgeverij Mirror Group Newspapers uitgehaald naar voormalig 'Daily Mirror'-hoofdredacteur Piers Morgan (58). In zijn verklaring van 55 pagina's dik benoemt Harry onder meer dat hij en zijn vrouw Meghan (41) zich geïntimideerd voelen door Piers.

"Helaas zijn mijn vrouw en ik het slachtoffer geworden van een spervuur ​​van gruwelijke persoonlijke aanvallen en intimidatie door Piers Morgan"

De presentator en voormalig hoofdredacteur zou intimiderend gedrag vertonen sinds Harry besloot juridische stappen te ondernemen. "Helaas zijn mijn vrouw en ik het slachtoffer geworden van een spervuur ​​van gruwelijke persoonlijke aanvallen en intimidatie door Piers Morgan, die tussen 1995 en 2004 hoofdredacteur was van de Daily Mirror", schrijft Harry. "Waarschijnlijk in de hoop dat ik me zal terugtrekken, voordat ik hem verantwoordelijk kan houden voor zijn acties tegen mij en mijn moeder tijdens zijn hoofdredacteurschap."

'The
Lees ook:
'The Mirror bracht eerste privédetails Harry toen hij 11 was'

De zaak van de prins tegen uitgeverij Mirror Group Newspapers (MGN) ging rond 11.30 uur Nederlandse tijd van start. De Britse prins beschuldigt de uitgever ervan zijn telefoongesprekken te hebben afgetapt. Met de daardoor verkregen informatie zouden artikelen over zijn privéleven zijn geschreven. Harry heeft al langere tijd een gecompliceerde relatie met de Britse pers.

Harry
Lees ook:
Harry en Meghan eisen foto's van 'bijna catastrofale achtervolging' New York