Ga naar de inhoud
Royalty

'The Mirror bracht eerste privédetails Harry toen hij 11 was'

Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Journalisten van 'The Mirror' hebben in januari 1996 voor het eerst onrechtmatig informatie over prins Harry (38) verzameld. Dat claimde de advocaat van de hertog van Sussex maandag tijdens de behandeling van de zaak die draait om de vermeende telefoonhacks van uitgeverij Mirror Group Newspapers. De prins was op dat moment nog maar 11 jaar.

Volgens advocaat David Sherborne ging het eerste verhaal over Harry's moeder Diana, die haar zoon op zijn verjaardag op school bezocht. 'Diana verdrietig op Harry's grote dag', kopte The Mirror destijds. Prinses Diana en toenmalig prins Charles waren het jaar ervoor uit elkaar gegaan.

Britse
Lees ook:
Britse uitgeverij MGN biedt prins Harry excuses aan

Hoewel het verhaal niet exclusief voor The Mirror was, had de tabloid enkele unieke details verwerkt in de berichtgeving. Het ging onder meer over hoelang Diana met Harry doorbracht, hoe 'overstuur' ze was en hoeveel tijd de prins daarna doorbracht met zijn vader.

Volgens Sherborne zijn dat 'veelbetekenende signalen' van onwettige informatieverzameling. Bovendien is er volgens de advocaat geen bewijs dat de details uit andere publicaties waren gehaald.

Sherborne beweerde maandag in de rechtbank ook dat journalisten van The Mirror voicemailberichten van Harry's moeder prinses Diana hebben afgeluisterd. Sherborne baseert zich op correspondentie tussen Diana en acteur en presentator Michael Barrymore, waarin sprake is van geheime ontmoetingen tussen beiden.

Prins Harry zal dinsdag naar verwachting een getuigenis afleggen over de zaak.

Prins Harry botst letterlijk en figuurlijk met de pers bij rechtbank in Londen

03:10
Prins
Lees ook:
Prins Harry dinsdag pas in rechtszaal om getuigenis af te leggen