Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry dinsdag pas in rechtszaal om getuigenis af te leggen

Prins Harry Beeld © ANP

Prins Harry (38) wordt dinsdag pas in de rechtszaal verwacht als hij een getuigenis aflegt in de rechtszaak tegen uitgeverij Mirror Group Newspapers (MGN). Zijn advocaat David Sherborne liet tijdens de opening van de zitting van maandag weten dat de prins verlaat was.

"Hij vloog gisteravond vanuit Los Angeles, waar hij de verjaardag van zijn dochter bijwoonde"

De hertog van Sussex beschuldigt de uitgever van tabloid The Mirror van het onrechtmatig verzamelen van informatie. MGN zou tussen 1996 en 2011 Harry's telefoon hebben gehackt en zo telefoontjes hebben afgeluisterd.

"De hertog van Sussex is dinsdag aanwezig om een getuigenis af te leggen", zei Sherborne. "Hij vloog gisteravond vanuit Los Angeles, waar hij de verjaardag van zijn dochter bijwoonde." Prinses Lilibet vierde zondag haar tweede verjaardag. De rechter zei vervolgens dat het de bedoeling was dat Harry maandag al beschikbaar zou moeten zijn.

Britse
Lees ook:
Britse uitgeverij MGN biedt prins Harry excuses aan

De advocaat van Mirror Group Newspapers heeft gefrustreerd gereageerd op de afwezigheid van prins Harry in de rechtszaal. Andrew Green had verwacht dat de hertog van Sussex maandag zou beginnen met zijn getuigenis in de zaak.

Green vindt het 'bijzonder' dat Harry verstek laat gaan en stelde dat de prins de tijd van de rechter verspilt. De advocaat zei vervolgens dat hij minstens anderhalve dag nodig heeft om hem te ondervragen. "Ik wil hem ondervragen over 33 artikelen. Dat kan niet in één dag", zei hij.

Prins Harry botst letterlijk en figuurlijk met de pers bij rechtbank in Londen

03:10
Ook
Lees ook:
Ook ghostwriter prins Harry 'lastiggevallen' door Britse media