Ga naar de inhoud
Royalty

Woedende Eloise van Oranje grijpt in bij racistisch gesprek: 'Doe even normaal'

Beeld © PowNed/In Your Face

Gravin Eloise (20) is binnenkort te zien in het programma 'In Your Face', waarin wordt getest hoe 'sociaal' Nederland is. In een fragment van de aflevering is te zien hoe Eloise, die dan nog niet weet dat ze gefilmd wordt door verborgen camera's, ingrijpt tijdens een vermeend racistisch gesprek.

"Dit is toch echt... Sorry, het spijt me, maar dit is zo racistisch"

In de aflevering voeren twee acteurs een gesprek over de nieuwe vriendin van één van hen, een zwarte vrouw. De andere man is het niet eens met deze relatiekeuze. "Je gaat toch niet met een zwarte", zegt hij onder meer. Met het gesprek probeert het programma te laten zien hoe omstanders reageren op dergelijke situaties.

Ook het nichtje van koning Willem-Alexander zit op dat moment toevallig op het terras. "Ik ga er nu wat van zeggen", zegt Eloise tegen haar tafelgenoot, waarop ze opstaat en naar de mannen toeloopt. "What the fuck ben jij fucking racistisch", zegt ze daarop tegen de jongen aan tafel. "Doe even normaal, joh. Dit is toch echt... Sorry, het spijt me, maar dit is zo racistisch."

Eloise
Lees ook:
Eloise van Oranje emotioneel bij afscheid in Het Perfecte Plaatje Op Reis: 'Tears of joy'

De 20-jarige laat daarop weten dat ze vindt dat de jongen 'op z'n plek' gezet moet worden. "Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?" vraagt een woedende Eloise tot slot.

De gehele aflevering is maandag om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

Royal
Lees ook:
Royal fashion-faux pas: Zweedse kroonprinses Victoria draagt dezelfde jurk als Eloise

Onlangs was Eloise ook in een ander programma te zien: Het Perfecte Plaatje Op Reis. Samen met Bridget Maasland blikte ze terug op dat avontuur. 

Eloise van Oranje reageert voor het eerst op camera op badpakrel HPP: 'Ben beetje naïef'

04:57