Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Mabel met schoonmoeder Beatrix en dochter Zaria op pad

Prinses Mabel Beeld © ANP

Prinses Beatrix (85), schoondochter prinses Mabel (54) en kleindochter Zaria (16) zijn samen de hort op gegaan. De drie hebben de openingsvoorstelling van het Holland Festival in Amsterdam bijgewoond. Een gezellig familie-uitje dat eigenlijk zelden voorkomt, omdat Zaria niet vaak in de media verschijnt.

Prinses Mabel en haar dochter gravin Zaria zien we niet vaak in de spotlights en over het leven van de gravin is weinig bekend. De oudste dochter van de overleden prins Friso en prinses Mabel woont samen met haar moeder en zus in Londen en is de afgelopen jaren maar zelden gespot op Nederlandse bodem. Dat maakt haar aanwezigheid extra speciaal. 

Koning
Lees ook:
Koning probeert Amalia klaar te stomen zoals Beatrix bij hem deed
Willem-Alexander
Lees ook:
Willem-Alexander en Máxima brengen nacht door op boot van Beatrix

De royals bezochten de voorstelling Drive Your Plow Over the Bones of the Dead, een sprookjesachtige eco-thriller naar het boek van Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk. De voorstelling behandelt thema’s als activisme, de relatie tussen mens en dier, mannelijkheid en de kracht van poëzie. De regie is in handen van Simon McBurney.

Vandaag is prinses Beatrix opnieuw aanwezig bij een mooie gelegenheid; het Van Gogh Museum viert zijn 50-jarige jubileum. Zeg je Vincent van Gogh, dan zeg je zonnebloemen. De prinses krijgt daarom een zonnebloem cadeau. Opmerkelijk is wel dat Beatrix met een wandelstok loopt, omdat ze een misstap heeft gemaakt.

Willem-Alexander
Lees ook:
Willem-Alexander en Beatrix samen een avondje uit