Ga naar de inhoud
Royalty

Deze sterren en royals zijn met elkaar bevriend

Beeld © Getty Images

Celebrity's en royals, het zijn net mensen. Beide soorten stervelingen weten hoe het is om wereldwijd in de belangstelling te staan. Meer dan eens vindt er dan ook een vriendschappelijke kruisbestuiving plaats. Benieuwd met welke royal Leonardo DiCaprio bevriend is? En wie de vriendin met sterrenstatus is van prinses Kate?

Koning Willem-Alexander en Trijntje Oosterhuis

Laten we dicht bij huis beginnen. Trijntje Oosterhuis is al jarenlang bevriend met de Oranjes. Dat begon bij haar vader Huub Oosterhuis, die een goede vriend was van prins Claus. Die vriendschap sloeg de generatie erna niet over. Trijntje Oosterhuis speelt een rol in het leven van koning Willem-Alexander én die van zijn kinderen. Zo hielp ze Amalia in 2019 met haar zelfgeschreven kerstmusical.

Prins William en David Beckham 

Het is geen geheim dat de Beckhams een hechte band hebben met de Britse royals. David en Victoria Beckham werden zelfs uitgenodigd voor de bruiloft van zowel William en Kate als Harry en Meghan. William en David werkten in 2012 voor het eerst nauw samen en hebben sindsdien veel campagnes samen gedaan. In een interview met Esquire gaf David te kennen dat William en Harry 'heel makkelijk in de omgang' zijn. 

Prinses Kate en Victoria Beckham

Niet alleen William, ook zijn vrouw Kate zou een Beckham tot haar vriendenkring rekenen. Dankzij de band tussen hun mannen zijn Kate en Victoria ook vriendinnen, die kleding als favoriete gespreksonderwerp hebben.

Prins Harry en Elton John, Cara Delevingne, Tom Hardy, Idris Elba, Oprah Winfrey... 

Prins Harry houdt er een bekende vriendenkring op na, ook vóór zijn relatie met Meghan. Zo trekt hij al jarenlang op met Cara Delevingne, die volgens vriendin Margot Robbie de Britse royal destijds 'dronken berichtjes' stuurt. Het model ontkent in 2013 de geruchten dat ze datet met Harry. Ook Tom Hardy is al jarenlang bevriend met Harry. "Dat is heel privé", zegt de acteur in 2018 in een interview met Esquire over hun vriendschap. Maar: "Harry is een f*cking legende."

Aan vriendin Oprah Winfrey gaven Harry en Meghan hun spraakmakende interview. Vriend en acteur Tyler Perry gaf het koppel onderdak toen ze uit Engeland vluchtten. Elton John heeft door zijn vriendschap met prinses Diana een grote rol in het leven van prins Harry gespeeld. Vriend en acteur Idris Elba was dj op hun bruiloft. En ook Barack en Michelle Obama zijn buddies met de zoon van koning Charles.

Prins Albert II van Monaco en Leonardo DiCaprio 

Leonardo lijkt vooral druk in de weer te zijn met vrouwelijk schoon, maar hij heeft ook goede vrienden, onder wie prins Albert II van Monaco. De twee hebben een gedeelde passie voor het milieu en dat heeft tot een inmiddels jarenlange vriendschap tussen de twee geleid. Beide heren eerden elkaar namens goede doelen met awards en ze zijn samen gespot in New York.

Koning Charles en Rod Stewart 

Charles en Rod gaan way back. De rockzanger was jarenlang de ambassadeur van Charles' liefdadigheidsorganisatie, The Prince's Trust. Ook heeft hij bij twee familiefeestjes opgetreden: in 2002 voor Queen Elizabeth en in 2008 voor Charles zelf. De koning reikte Rod ook de CBE: Commander of the Most Excellent Order of the British Empire uit, een award voor zijn werk voor de maatschappij. 

Koningin Rania en Nicole Kidman 

De Jordaanse koningin Rania en Hollywoodster Nicole Kidman leerden elkaar naar verluidt kennen bij een lunch, waar er direct een klik was. In 2009 werden ze samen gefotografeerd bij een diner. Nicole was zelfs een van de aanwezigen bij de doop van Rania's dochter. 

Ellie
Lees ook:
Ellie Goulding geniet van wellnessvakantie met prinses Beatrice

Prinses Beatrice en Ellie Goulding

Prinses Beatrice, de nicht van William en Harry, is vriendinnen met zangeres Ellie Goulding. De twee gingen er onlangs nog samen tussenuit voor een wellnessweek, zo blijkt uit recente foto's die modeblogger Kelly Eastwood op haar sociale media deelde. Niet alleen Ellie en Beatrice zijn al jaren goede vriendinnen. De zangeres kan het ook goed vinden met de zus van Beatrice, prinses Eugenie. Ze werd dan ook uitgenodigd voor Eugenies huwelijk in 2018. De zussen waren andersom ook aanwezig op het huwelijk van Ellie in 2019.

Prinses Beatrice en Mila Kunis en Ashton Kutcher

Prinses Beatrice raakte via haar ex Dave Clark bevriend met Ashton Kutcher. Toen Ashton een relatie kreeg met Mila Kunis was het ook dikke mik tussen de actrice en de prinses. De twee zijn meerdere keren samen gespot en een Uber-chauffeur klapte uit de school over een ritje met het gezelschap, dat over jachten zou hebben gepraat in zijn taxi. Of de koppels en hun kinderen anno 2023 nog bij elkaar over de vloer komen, is niet bekend. Wellicht houden ze hun vriendschap nu meer achter gesloten deuren, of slokt het gezinsleven veel van hun tijd op.