Ga naar de inhoud
Royalty

Camilla boos op koning Charles na aanwezigheid Harry bij kroning

Beeld © Getty Images

Als we de Britse pers moeten geloven, gaat het momenteel niet zo goed tussen koning Charles (74) en koningin Camilla (75). De aanwezigheid van prins Harry (38) tijdens de kroning van Charles is bij Camilla in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vindt dat hij alleen maar voor onnodige spanningen heeft gezorgd op wat een speciale dag had moeten zijn. Charles zou ondertussen helemaal klaar zijn met het gezeur van Camilla, zo melden 'OK! Magazine' en de 'Marie Claire'.

"Hij is het zat dat mensen zijn beslissingen in twijfel trekken en hem ondermijnen"

Volgens bronnen dichtbij de koninklijke familie is Camilla al vanaf het begin niet blij met het besluit van Charles om Harry uit te nodigen. De band tussen Charles en Harry is helemaal niet zo goed meer en door al het drama van de afgelopen jaren is Camilla van mening dat Harry alleen maar afbreuk heeft gedaan aan het belang en de plechtigheid van de gebeurtenis.

William
Lees ook:
William en Kate geven uniek kijkje achter de schermen van de kroning

En Camilla lijkt een gelijkgestemde te hebben gevonden, want prins William zou er precies hetzelfde over denken. "Camilla is het eens met prins William en vindt dat haar echtgenoot laf is geweest. Charles had prins Harry en Meghan Markle moeten verbannen om te laten zien dat hun giftigheid niet getolereerd zou worden. Camilla denkt dat zijn beslissing ervoor heeft gezorgd dat hun populariteit afneemt."

Drie
Lees ook:
Drie generaties: Buckingham Palace deelt nieuwe foto's kroningsdag

Charles wil echter niks weten van de kritiek van Camilla. "Hij vindt haar gedrag storend en respectloos. Hij is het zat dat mensen zijn beslissingen in twijfel trekken en hem ondermijnen." De onderlinge band tussen de twee zou inmiddels zo verslechterd zijn, dat ze niet meer samen aan tafel kunnen zitten en eten zonder ruzie te maken. Camilla blijft echter bij haar standpunt. "Ze zal Harry niet vergeven, dus er komen nog moeilijke dagen aan."

Prins Harry lijkt eenzaam tijdens kroning: ‘Tekenend voor afstand in familie’

04:36