Ga naar de inhoud
Royalty

Eloise van Oranje reageert op ophef om badpak

Eloise van Oranje Beeld © ANP

Gravin Eloise van Oranje (20) reageert via social media op de ophef die is ontstaan na de eerste aflevering van 'Het Perfecte Plaatje Op Reis'. Daarin laat ze zich door Rick Brandsteder (39) fotograferen in badpak. Not done, menen royaltydeskundige Jeroen Snel (53) en 'AD'-columnist Angela de Jong (47).

"Laat je door niets of niemand tegenhouden"

Eloise kiest er niet voor om iets tegen de critici te zeggen, maar om zich te focussen op de positieve reacties. 'Lieve iedereen. Wauw, wauw, wauw, bedankt voor alle mega lieve reacties', schrijft ze bij een selfie. 'Los van dat ik het een feestje vind om mee te doen, is het echt hartverwarmend om te zien hoeveel mensen mij steunen en mij laten zijn wie ik ben.'

Ze sluit af met de volgende boodschap. 'Laat je door niets of niemand tegenhouden lieve mensen en geniet van de zon. Liefs.'

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Snel: 'Het gaat niet om badpak van Eloise, maar om monarchie'

De ophef ontstond toen royaltydeskundige Jeroen Snel in RTL Boulevard zei dat de fotoshoot in badpak een 'grensgevalletje' was. Vrijdag zei hij dat hij daarmee doelde op het feit dat ze lid is van de koninklijke familie en dat hij dat ook had gezegd over een mannelijke royal. AD-columnist Angela de Jong vergeleek Eloise met Pamela Anderson naar aanleiding van de uitzending.

Prins Constantijn is het niet eens met de kritiek op zijn dochter. "Mensen zoeken altijd naar commotie. Ik snap niet waarom daar commotie over is", zegt hij bij Shownieuws. Verschillende BN'ers nemen het voor de gravin op. Via social media spreken ze zich uit middels #magditwelvanjeroensnel en #eloisemagzelfkiezen. 

BN'ers
Lees ook:
BN'ers steunen massaal gravin Eloise na badpak-gate

Jeroen Snel zegt in een reactie op het commentaar van Constantijn dat hij met zijn opmerkingen over Eloise en haar badpak 'wijst op het feit dat de monarchie soms een beetje gewoon aan het worden is'. "Het gaat mij absoluut niet om zijn dochter", beklemtoont Jeroen in gesprek met het ANP.

"Ik gaf mijn commentaar over het feit dat een lid van de koninklijke familie in badpak verschijnt. Het moet kunnen, alles moet kunnen. Maar het doet misschien wat af aan het beeld dat ik persoonlijk van de monarchie heb." 

Jeroen benadrukt dat hij dit ook zou hebben gezegd als het ging om een mannelijke royal in zwemkleding.

Jeroen Snel kritisch over gravin Eloise in badpak: 'Dit is wel de grens'

03:09