Ga naar de inhoud
Royalty

Artiesten vieren gekroonde Charles tijdens kroningsconcert

Charles en Camilla Beeld © ANP

De festiviteiten rond de kroning van koning Charles (74) gaan deze zondag verder. Na speciale lunches door het hele land is er in de avond bij Windsor Castle een kroningsconcert. Meerdere grote artiesten treden er op voor de zaterdag gekroonde koning en koningin Camilla (75) en hun familie.

Op een podium in de vorm van de Britse vlag staan onder anderen Lionel Richie, Katy Perry en Take That. Ook artiesten als Andrea Bocelli, Olly Murs en Paloma Faith verzorgen een optreden. Daarnaast is er een gezamenlijke voorstelling van onder meer het koninklijke ballet en de koninklijke opera. Ook worden er videoboodschappen van onder anderen Tom Cruise, Tom Jones en Joan Collins en sketches op een groot scherm getoond. De avond wordt gepresenteerd door Downton Abbey-acteur Hugh Bonneville.

Katy
Lees ook:
Katy Perry kon stoel niet vinden tijdens kroning Charles

Er worden zo'n 20.000 bezoekers verwacht bij het evenement. Ongeveer de helft daarvan is vrijwilliger bij een organisatie waar Charles en Camilla bij betrokken zijn. De rest van de tickets zijn gratis verloot na een aanmelding. Bij het toekennen van die kaarten is rekening gehouden met de woonplaats om te zorgen dat mensen uit alle regio’s bij het evenement zijn.

De kroning van koning Charles in een vogelvlucht

01:11
'Johan
Lees ook:
'Johan Derksen' gespot bij kroning Charles

Alleen al Katy Perry neemt naar verwachting meer dan vijftig medewerkers mee naar Windsor Castle, schrijft The Mirror. Onder andere haar- en make-upartiesten, stylisten, het geluidsteam en een dansteam gaan mee. De groep krijgt backstage vijf kleedkamers toegewezen, schrijft het medium op basis van bronnen. "Katy heeft met gemak de grootste entourage van allemaal", zegt een bron. "Maar ze heeft een vertrouwd team waar ze altijd mee samenwerkt en op vertrouwt."

Kate
Lees ook:
Kate Middleton steelt de show tijdens kroning Charles

Het concert wordt live uitgezonden door de BBC. De omroep is ook verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.