Ga naar de inhoud
Royalty

Op de kroning van Charles ontbreken déze bekende koppen

Koning Charles Beeld © ANP

Ongeveer tweeduizend mensen zijn aanwezig bij de kroning van koning Charles (74). Maar waar er mensen uitgenodigd zijn, betekent het ook dat er mensen níét uitgenodigd zijn, of nog interessanter: de uitnodiging hebben afgeslagen. Déze grote namen schitteren van afwezigheid op Charles' koninklijke partijtje.

"You're in or you're out"

De spraakmakendste naam die niet afreist naar Londen om de kroning van Charles bij te wonen is natúúrlijk Meghan. Prins Harry, de jongste zoon van Charles, maakt de oversteek vanuit de Verenigde Staten, maar Meghan blijft thuis met de kinderen. De officiële reden is dat hun zoon Archie jarig is op de dag dat Charles gekroond wordt. Ondertussen weet de hele wereld natuurlijk dat er flinke spanningen zijn tussen Harry, Meghan en de rest van de Britse royals. En hoewel Harry wel acte de présence geeft, is hij niet uitgenodigd voor de welbekende balkonscène aan het einde van de dag.

Take
lees ook:
Take That, Katy Perry en Lionel Richie treden op bij kroningsshow Charles

Sarah Ferguson, de vroegere schoonzus van Charles, heeft geen uitnodiging op de mat gekregen. En dat terwijl haar veelbesproken ex Andrew wél mag komen, ondanks zijn beschadigde imago. Ook haar kinderen, prinses Eugenie en prinses Beatrice, mogen komen. In een reactie heeft Sarah gezegd dat ze naar de kroning gaat kijken, onder het genot van wat thee en een sandwich met kip. Overigens neemt Fergie het heel sportief op. "Andrew en ik zijn nou eenmaal gescheiden", zei ze daarover in een reactie. "Je kunt het niet allebei hebben. Je kunt niet gescheiden zijn en dingen verwachten. You're in or you're out."

Willem-Alexander
lees ook:
Willem-Alexander en Máxima aanwezig bij kroning Charles

Een bekende politicus die niet naar Londen komt is Joe Biden, de president van de Verenigde Staten. In zijn plaats komt zijn vrouw Jill. Naar de exacte reden is het gissen, maar het is in elk geval niet uitzonderlijk: Amerikaanse presidenten hebben vaker verstek laten gaan bij de kroning van Britse royals.

Dan zijn er nog een hele hoop artiesten die hebben geweigerd om op te treden tijdens het kroningsconcert ter ere van Charles, dat zondagavond plaatsvindt. Onder anderen Adele, Harry Styles, de Spice Girls, Elton John en Robbie Williams bedankten voor de mogelijkheid om op te treden.

Van gouden koets tot groot concert: zo gaat de kroning van koning Charles eruitzien

01:21