Ga naar de inhoud
Royalty

Charles krijgt eigen James Bondverhaal speciaal voor de kroning

Koning Charles Beeld © ANP

Koning Charles (74) krijgt vlak voor zijn kroning een speciaal eigen verhaal over de beroemde geheim agent James Bond. Uitgeverij Ian Fleming Publications laat aan Britse media weten dat auteur Charlie Higson (64) een nieuw avontuur schrijft over 007 en de vorst. Het boek 'On His Majesty's Secret Service' komt uit op 4 mei, twee dagen voor de kroning van Charles.

"Ik was dolblij, tot ik besefte dat het klaar moest zijn voor de kroning in mei"

In On His Majesty's Secret Service, een knipoog naar het al bestaande Bondverhaal On Her Majesty's Secret Service, moet James Bond daags voor de kroning voorkomen dat de ceremonie bruut wordt verstoord. De rijke Athelstan of Wessex is dat namelijk van plan.

'Harry
Lees ook:
'Harry en Meghan niet in processie bij kroning Charles'

Charlie, die meerdere boeken van de Bondkinderreeks Young Bond heeft geschreven, werd ruim een maand geleden gevraagd voor het kroningsverhaal. "Ik was dolblij, tot ik besefte dat het klaar moest zijn voor de kroning in mei. Het schrijven en afmaken in zo'n korte tijd is net zo spannend en bloedstollend als een Bondmissie. Hoewel er natuurlijk niemand op mij zou schieten."

De opbrengst van het boek gaat naar de National Literacy Trust, een organisatie die kansarme kinderen helpt met lezen en taal om hun toekomstkansen te vergroten. Koningin-gemalin Camilla is beschermvrouwe van die stichting.

Componist
Lees ook:
Componist Andrew Lloyd Webber maakt muziek voor kroning Charles