Ga naar de inhoud
Royalty

Prins William en Kate Middleton delen familiefoto voor Moederdag

William en Kate Beeld © ANP

Waar we in Nederland (en veel andere landen) Moederdag altijd vieren op de tweede zondag in mei, zetten ze deze zondag in Engeland alvast alle moeders in het zonnetje. Ook het Engelse koningshuis doet mee met de traditie en staat stil bij de eerste Moederdag zonder Queen Elizabeth.

Via Instagram wensen de prins en prinses van Wales iedereen een fijne Moederdag. Bij het bericht wordt een foto gedeeld van Catherine, de vrouw van kroonprins William, die casual met hun drie kinderen poseert in een boom. De familiefoto's zijn gemaakt op het landgoed Sandringham in Norfolk door fotograaf Matt Porteous, die het gezin vaker op de gevoelige plaats vastlegt.

Kate is nonchalant gekleed in een witte blouse, spijkerbroek en witte sportschoenen en heeft haar haar gestyled in haar kenmerkende losse golven. Op de tweede foto is te zien hoe Kate haar jongste zoon Louis van vier, liefdevol in haar armen wiegt.

Ontmoeting
Lees ook:
Ontmoeting William en Catherine te zien in nieuw seizoen The Crown

Koning Charles deelt op zijn beurt een foto van hem en zijn moeder als peuter. Op het kiekje kijkt een ondeugende, kleine Charles met een grote glimlach naar de camera. In de aangrijpende post deelt ook koningin-gemalin Camilla een hartverwarmende foto met haar overleden moeder Rosalind Shand, die helaas al in 1994 overleed. Het kiekje is afkomstig uit haar privécollectie en toont de royal gekleed in een felrood jasje en een gouden ketting terwijl ze straalt naast haar overleden moeder.

'Aan alle moeders overal ter wereld, en aan degenen die hun moeder vandaag misschien missen, we denken aan jullie en wensen jullie een speciale Moederdag', leest het bijschrift.

'Anders
Lees ook:
'Anders dan koningin Elizabeth staat koning Charles dichtbij het volk'