Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry wil excuses van Charles en William aan Meghan

Beeld © ANP

De Britse prins Harry wil dat zijn familie excuses aanbiedt aan zijn vrouw Meghan. Dat zegt de royal in een interview dat in de Daily Telegraph is verschenen.

Harry zou graag zien dat de andere Britse royals stoppen met het uiten van beschuldigingen aan zijn adres. Hij wil dat zijn vader koning Charles en zijn broer prins William een 'redelijk' gesprek met hem voeren. Harry hoopt dat ze hun 'verantwoordelijkheid' nemen door excuses aan Meghan aan te bieden. Via een pr-campagne zou zijn familie haar in een kwaad daglicht hebben gesteld, zegt hij in de Britse krant.

Wil broer en vader vergeven

Eerder had Harry tegen de tabloid gezegd dat hij voor zijn boek Spare, in het Nederlands Reserve, materiaal had voor twee boeken. De royal besloot echter enkele zaken voor zich te houden. "Vooral tussen mij en mijn broer, en tot op zekere hoogte tussen mij en mijn vader zijn dingen gebeurd waarvan ik niet wil dat de wereld het weet", zei hij. Als die zaken aan het licht zouden komen, zou de koninklijke familie hem dat nooit vergeven.

Harry zei wel te beseffen dat zijn boek nu al de relatie verslechtert, maar dat hij in ieder geval bereid is zijn vader en broer alles te vergeven.

Bekijk ook: prins Harry was eerder deze week al openhartig in een tv-interview met CBS

08:33
Bron: ANP