Ga naar de inhoud
Royalty

Britse tabloids: 'Aanval prins Harry richting Camilla is wreed'

Prins Harry tijdens het interview met Tom Bradby. Beeld © ANP

De uitspraken van prins Harry (38) die hij doet in zijn autobiografie 'Spare' en heeft gedaan in een interview, prijken dinsdagochtend groot op de voorpagina's van de Britse tabloids. Met name de woorden die Harry over zijn stiefmoeder, koningin-gemalin Camilla (75), uitspreekt halen de headlines.

De Daily Express noemt de 'aanval' van Harry richting Camilla 'wreed'. De krant insinueert eveneens dat hij over de schreef gaat. The Sun schrijft dat Harry Camilla 'gevaarlijk' en 'een schurk' noemt.

'Ik
Kijk ook:
'Ik denk dat het boek van prins Harry van A tot Z klopt'

De Britse prins noemde Camilla in een interview met het Amerikaanse programma 60 Minutes op CBS 'gevaarlijk', omdat ze er alles voor over zou hebben gehad om haar reputatie op te krikken. Hij beschuldigde haar ervan dat ze 'over lijken ging' om haar imago te herstellen nadat ze was afgeschilderd als 'de boosdoener' in de scheiding tussen Charles en Diana. Dergelijke bewoordingen gebruikt Harry ook in zijn autobiografie Spare, waarin hij zelfs zegt dat hij door zijn stiefmoeder 'is geofferd op haar pr-altaar'.

De Daily Mail heeft op de voorpagina staan dat Harry toegeeft dat er voor zijn gezin geen weg meer terug is naar het Britse koningshuis. De Daily Mirror benadrukt dat het vertrouwen van de royals in Harry weg zou zijn.

Britse
Kijk ook:
Britse journalisten zijn helemaal klaar met prins Harry: ‘Buik vol van’

Prins Harry minder populair dan ooit: 'Publiek moe van oversharing'

08:33

Spare, het boek van Harry, is vanaf dinsdag te koop in de winkels. Meerdere details over de autobiografie van prins Harry lekten vorige week uit. Zo vertelt Harry in Spare onder meer over een ruzie tussen hem en zijn broer William in 2019 die volledig uit de hand liep. Volgens Sky News staat in het boek dat Harry en William niet wilden dat hun vader, de huidige koning Charles, met Camilla zou trouwen.