Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry beschuldigt William van fysiek geweld in autobiografie: 'Ik lag verdoofd op de grond'

Prins William prins Harry Beeld © ANP

De Britse prins Harry (38) vertelt in zijn autobiografie 'Spare (Reserve)' dat een ruzie die hij in 2019 met zijn oudere broer William (40) had uitliep op geweld, schrijft 'The Guardian'. De krant beschikt over een exemplaar van het boek, dat volgende week verschijnt.

"Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me"

De ruzie ging volgens de krant over Harry's vrouw Meghan. William vond de Amerikaanse actrice maar 'lastig', 'onbeleefd' en 'een vel schuurpapier', staat in het boek. Harry zei hierop dat zijn broer 'het mediaverhaal papegaaide', waarna de ruzie uit de hand zou zijn gelopen. William schold zijn jongere broer uit, greep hem bij zijn kraag – waardoor Harry's kettinkje brak – en werkte hem tegen de vloer. Het is onduidelijk of William zijn broer daarbij zou hebben geslagen of alleen geduwd. "Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen", citeert The Guardian uit de autobiografie. Omdat Harry weigerde om terug te vechten, liep William weg.

Prins
Lees ook:
Prins Harry beschuldigt William van schreeuwpartij: 'Angstaanjagend'

De titel van het boek slaat op een gezegde in aristocratische kringen dat de eerste zoon een erfgenaam is en een tweede een 'reserve'. Het gevoel de reserve te zijn is volgens The Guardian de rode draad van de autobiografie. Zo vertelt Harry dat zijn vader, de huidige koning Charles, bij de geboorte van zijn tweede zoon tegen zijn vrouw prinses Diana zou hebben gezegd: "Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve – mijn werk zit erop."

Prins
Lees ook:
Prins Harry te zien in twee tv-interviews: 'Wil vader en broer terug'

Voorafgaand aan het verschijnen van Spare worden komend weekend in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op televisie twee interviews uitgezonden met de prins die in onmin leeft met zijn familie.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de 10 royal highlights van 2022

Een sneer uit opvallende hoek naar Harry en Meghan: de kleindochter van Nelson Mandela laat van zich horen...

Kleindochter Nelson Mandela boos op Harry en Meghan

00:24