Ga naar de inhoud
Royalty

Dit dragen Maxima en de prinsessen op de kerstkaart

De kerstkaart van het Koninklijk gezin Beeld © RVD – Jeroen van der Meyde

Met een glamoureuze foto wensen de Oranjes in vol ornaat iedereen gezegende feestdagen. Maar wat - of wie - dragen onze vrouwelijke royals eigenlijk op het kerstkiekje, dat al in juli 2022 werd geschoten?

Niet stralend middelpunt Máxima steelt de show, maar de vieze pootjes van empty nest-hondje Mambo. Die heeft vlak voor de foto kennelijk een rondje paleistuinen gedaan. Zonde, want daarmee leidt de aandacht af van die prachtige Elie Saab-jurk die ze draagt. Hoog tijd om in de looks van de koningin en haar prinsessen te duiken. 

Oranjes
Lees ook:
Oranjes delen jaarlijkse kerstkaart met familiefoto: 'Een gezegende kerst'

Koningin Máxima in Elie Saab

Máxima draagt voor de gelegenheid een - letterlijk - schitterend ontwerp van Elie Saab. De Libanese ontwerper staat bekend om zijn vrouwelijke ontwerpen. De glamourjurk, waarvan een vergelijkbare variant voor meer dan 6.000 euro over de toonbank gaat, staat Máxima goed.

Buitenlandse
Lees ook:
Buitenlandse media over Amalia: 'Ze had zo gedroomd van studentenleven'

Prinses Amalia in ASOS

Amalia had de smaragdgroene bruidsmeisjesjurk van Prinsjesdag al langer in de kast hangen. Ze droeg hem namelijk ook toen ze in juli poseerde voor deze foto. De schitterende smaragdjurk is een ontwerp van ASOS en kost in de uitverkoop 'maar' 59,95 euro. 

'Alexia
Lees ook:
'Alexia wordt de meest Argentijnse van de drie dochters genoemd'

Prinses Alexia in Zara

Geen Maje voor Alexia - een favoriet merk van de prinses - maar een jurk van Zara voor nog geen 50 euro. Net als bij haar moeder gaat het om een zogeheten 'one shoulder'-jurk die nauw aansluit om het lichaam. Voor haar sieraden shopt ze in de juwelenkist van haar moeder. De earcuffs van saffier en diamant komen uit Máxima’s kluis, weet Josine Droogendijk, online ook wel bekend met het account Modekoningin Máxima. 

Prinses
Lees ook:
Prinses Ariane is 15: wat weten we over de jongste van de drie?

Prinses Ariane in Missoni

Met haar vijftien jaar is prinses Ariane druk bezig met het ontdekken van haar eigen stijl. In tegenstelling tot haar oudere zussen gaat ze deze keer voor design. Voor de Missoni-jurk op de kerstkaart is naar verluidt zo'n 1750 euro betaald. Ook Ariane shopt voor haar accessoires bij Máxima: ze kiest voor een paar turquoise Siman Tu-oorbellen. 

Hoe gaat het met Ariane en Alexia nu Amalia alle aandacht opeist?

05:35