Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Albert onder het mes na 'veranderingen van de huid'

Prins Albert Beeld © Getty Images

Juist nu alles weer goed lijkt te gaan tussen prins Albert (64) en zijn vrouw prinses Charlene (44), zit de schrik er even goed in op het gebied van zijn gezondheid. Op zijn voor- en achterhoofd en neus zijn namelijk verdachte plekjes gevonden. Volgens het paleis is er nog geen reden tot paniek: de vlekjes zijn 'preventief' weggehaald en er zouden geen zorgwekkende zaken zijn ontdekt.

Albert laat zich regelmatig testen op huidkanker, omdat hij een verhoogd risico loopt. Hij heeft al meerdere keren vlekjes moeten laten weghalen voor onderzoek, maar tot nu lijkt het gelukkig steeds te gaan om goedaardige moedervlekken.

Prins
Lees ook:
Prins Albert deelt gezondheidsupdate Charlene: 'Heeft tijd nodig'

Als in 2014 blijkt dat Albert zich helemaal in Parijs heeft laten opereren, maakt de pers zich direct zorgen. Het paleis probeert dan de boel te sussen door te zeggen dat het om een 'lang geplande, kleine dermatologische ingreep' gaat. Sindsdien lijkt Albert extra voorzichtig te zijn als hij in de buitenlucht is, in de zomer is zijn lichaam vaak helemaal bedekt en wordt hij standaard met een petje gespot. 

Prins
Lees ook:
Prins Albert reageert voor het eerst op hardnekkige scheidingsgeruchten