Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry geeft Daily Mail de schuld van miskraam Meghan

Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Prins Harry (38) geeft de Britse tabloid 'Daily Mail' de schuld van de miskraam die zijn vrouw Meghan (41) heeft gehad. "Ik geloof dat mijn vrouw een miskraam heeft gekregen door wat de 'Mail' deed. Ik heb alles gezien", zegt hij in de laatste aflevering van de zesdelige Netflix-docuserie over zichzelf en zijn vrouw. In juli 2020 verloren Meghan en Harry een kindje.

"Rekening houdend met de stress die de berichtgeving veroorzaakte, het gebrek aan slaap en de timing van de zwangerschap, kan ik zeggen dat de miskraam werd veroorzaakt door wat ze probeerden Meghan aan te doen"

"Weten we nu absoluut zeker dat de miskraam daardoor is ontstaan? Natuurlijk niet", zegt Harry. "Maar rekening houdend met de stress die de berichtgeving veroorzaakte, het gebrek aan slaap en de timing van de zwangerschap, kan ik zeggen dat de miskraam werd veroorzaakt door wat ze probeerden Meghan aan te doen." 

Meghan klaagde Daily Mail evenals de Mail on Sunday in 2020 aan vanwege het publiceren van een brief aan haar vader, Thomas Markle, in 2019. Volgens haar is dat buiten haar weten om gedaan en is de betreffende brief door de kranten bewerkt. 

Harry
Lees ook:
Harry schaamt zich voor zijn reactie op suïcidale gedachten Meghan

Over de periode van de zwangerschap zegt Meghan dat ze 'echt niet sliep'. "De eerste ochtend dat we wakker werden in ons nieuwe huis kreeg ik een miskraam." Het stel was net verhuisd naar hun woning in Santa Barbara.

Harry:
Lees ook:
Harry: 'Niet Meghans idee om afstand te doen van koninklijke titel'

Op 4 juni 2021 werd hun dochter Lilibet geboren. Het paar deelt niet eerder getoonde beelden van Lilibet in het laatste deel van de documentaire. Zo is te zien hoe de pasgeboren Lilibet op de buik van haar moeder Meghan ligt. "Hey Lili", zegt Meghan dan.

Harry laat weten dat hij veel van zijn moeder terugziet in Lilibet. "Ze lijkt erg op de Spencers. Ze heeft dezelfde blauwe ogen. Een een soort van goud-roodachtig haar." In zijn oudste kind, de 3-jarige Archie, ziet Harry juist veel van Meghan. 

De eerste drie afleveringen van de Netflix-docu waren vorige week donderdag al te zien. Daarin vertelde het stel onder meer over hoe ze elkaar ontmoetten, Harry's moeder prinses Diana en de slechte verhouding met de Britse paparazzi.

Jeroen Snel 'houdt weer van Harry' na zien Netflix-docu

11:06