Ga naar de inhoud
Royalty

Harry: 'Niet Meghans idee om afstand te doen van koninklijke titel'

Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Het was het idee van prins Harry om afstand te doen van de koninklijke titels van hemzelf en zijn vrouw Meghan (41). Dat zegt de 38-jarige Harry in het vijfde deel van de Netflix-docureeks 'Harry & Meghan'. "Het was mijn besluit, Meghan heeft nooit gevraagd om te vertrekken", zegt hij.

"Het was mijn besluit, Meghan heeft nooit gevraagd om te vertrekken"

De Britse tabloids schrijven destijds dat het statement dat Harry en Meghan in het voorjaar van 2020 doen, waarin zij vertellen hun titels neer te leggen, als een verrassing komt voor koningin Elizabeth. "Het idee dat ik dit zou doen zonder met mijn grootmoeder te overleggen, dat zou ik nooit doen. Ik heb zoveel respect voor haar", zegt Harry daarover. "Dit was al maanden aan de gang", aldus Meghan.

Nottingham
Lees ook:
Nottingham Cottage onbewoonbaar volgens Harry en Meghan: 'Klein'

Het droevigste aan alles vindt Harry 'de kloof die ontstaat' tussen zijn oudere broer, William. "Hij staat nu aan de andere kant van het instituut. Ik snap het wel, want het is een deel van zijn nalatenschap. In zekere mate zit het in hem ingeprent dat het een deel van zijn verantwoordelijkheid is dat het instituut overleeft."

Harry
Lees ook:
Harry schaamt zich voor zijn reactie op suïcidale gedachten Meghan

Een statement dat naar buiten komt namens Harry en William, waarin wordt ontkend dat William zijn jongere broer en diens vrouw heeft 'weggepest', is nieuws voor Harry. "Mij werd verteld dat er een statement naar buiten zou komen, onder mijn naam en die van mijn broer, dat het verhaal ongedaan maakte dat hij ons uit de familie zou hebben gepest. Ik kon het niet geloven. Niemand had mij om goedkeuring gevraagd om mijn naam op die verklaring te plaatsen."

Meghan
Lees ook:
Meghan hoopte dat geboorte Archie haar lid van familie zou maken

De eerste drie afleveringen van de Netflix-docu waren vorige week donderdag al te zien.

Jeroen Snel 'houdt weer van Harry' na zien Netflix-docu

11:06