Ga naar de inhoud
Royalty

Harry schaamt zich voor zijn reactie op suïcidale gedachten Meghan

Prins Harry en Meghan Markle Beeld © ANP

Prins Harry is van mening dat hij niet op de juiste manier is omgegaan met de suïcidale gedachten van zijn vrouw Meghan (41). Dat zegt de 38-jarige Britse prins in de Netflix-documentaire 'Harry & Meghan'. "Als ik erop terugkijk hoe ik toen deed, word ik er kwaad van en schaam ik me daarvoor."

"Als ik erop terugkijk hoe ik toen deed, word ik er kwaad van en schaam ik me daarvoor"

Volgens Harry benadert hij de situatie als een lid van het koningshuis. "En niet als een echtgenoot", legt hij uit. "Mijn gevoelens werden beheerst door mijn rol als lid van de Britse royal family." Naar eigen zeggen is Harry 'geprogrammeerd' en eraan 'gewend' om zich zorgen te maken over bijvoorbeeld evenementen. "Wat als we te laat zijn? Dat vroeg ik me dan af." De Britse prins 'haat' zichzelf, nu hij op die periode terugkijkt.

Nottingham
Lees ook:
Nottingham Cottage onbewoonbaar volgens Harry en Meghan: 'Klein'

Tijdens de periode waarin Meghan met duistere gedachten te maken krijgt wil ze hulp, maar dag mag niet. "Ze waren bang voor imagoschade. We zaten in een bubbel waarin we niks konden doen. Ik mocht mijn vrienden niet eens een foto sturen. Onze wereld werd steeds kleiner en kleiner."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

Laatste
Lees ook:
Laatste drie afleveringen docuserie Harry en Meghan nu te zien

In de nieuwe afleveringen blikken de hertog en hertogin van Sussex ook terug op hun huwelijk, volgens Meghan een 'overweldigende' en 'intense' dag. "Toen ik in de auto bij het kasteel aankwam wist ik niet dat er aan beide kanten van de straat mensen zouden staan", zegt Meghan. "En die autorit duurde 15 minuten (...) We sneden de taart aan met een zwaard. Het was allemaal zo overweldigend. Wij dachten echt: wat gebeurt hier?

Ondanks alles beleven Harry en Meghan de dag vooral met elkaar. "Harry en ik zijn heel goed in elkaar vinden in de chaos", zegt Meghan. Harry: "De wereld keek naar ons, maar eenmaal bij het altaar was het alleen wij tweeën."

Meghan
Lees ook:
Meghan Markle 'door Brits koningshuis gebruikt als zondebok'

De eerste drie afleveringen van de Netflix-docu waren vorige week donderdag al te zien. Daarin vertelde het stel onder meer over hoe ze elkaar ontmoetten, Harry's moeder prinses Diana en de slechte verhouding met de Britse paparazzi.

Jeroen Snel 'houdt weer van Harry' na zien Netflix-docu

11:06