Ga naar de inhoud
Royalty

Deense royals delen familiefilmpje in aanloop naar beladen kerst

Deens koningshuis Beeld © Steen Brogaard/Kongehuset

De Deense royals en met name koningin Margrethe (82) gaan volgens de laatste berichten een beladen kerst tegemoet. Toch gooien ze de paleisdeuren open om de wereld een uniek kijkje achter de schermen te geven bij de voorbereidingen.

Te beginnen met de koninklijke tweeling, de 11-jarige prins Vincent en prinses Josephine. "Het aftellen naar kerstavond is begonnen", schrijft het koningshuis bij de video. Te zien is hoe de kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary een adventskaars en kerstkrans versieren in de kelder van paleis Amalienborg in Kopenhagen. 

Tot en met kerstavond blijft het Deense koningshuis dit soort behind the scenes-beelden delen. 'Wat gebeurt er achter de ramen van het koninklijk huis in Denemarken gedurende de kerstmaand? Wie zorgt voor de kerstversiering, welke recepten worden in de keuken gemaakt en hoe komen de koninklijke familieleden en werknemers in de kerststemming?' zo luidt de omschrijving over de 'digitale decemberkalender' op de site van het Deense koningshuis. 

Deense
Lees ook:
Deense koningin praat met zoon na afpakken koninklijke titels kleinkinderen

Vooral die laatste vraag is wat dubbel, gezien de familieperikelen. Het is nog maar de vraag of koningin Margrethe zelf überhaupt wel in kerststemming kan komen. Er heerst momenteel nogal wat spanning in het Kongehuset. Ze pakte dit jaar de koninklijke titels van haar kleinkinderen af, wat voor nogal wat ophef zorgde. Niet veel later werd bekend dat allebei haar zoons en hun gezinnen de kerstdagen niet met haar doorbrengen

Maar ook voor de Deense koningin is er goed nieuws. Wat het kerstdiner betreft tenminste. Kliederen mag nu namelijk, dankzij déze foodtrend: 

Kliederen tijdens het kerstdiner mag nu dankzij déze foodtrend

04:15