Ga naar de inhoud
Royalty

Máxima trekt statementjas uit de kast voor beladen herfstshoot

Prinses Amalia, koningin Máxima, prinses Ariane en prinses Alexia Beeld © ANP

Koningin Máxima (51) verschijnt vrijdag in een opvallende jas voor de camera's in Amsterdam. Hare majesteit maakt een statement tijdens de herfstfotosessie met haar gezin.

Met een kleurrijke mantel van Oscar de la Renta stapt Máxima De Nieuwe Kerk in Amsterdam binnen, bij de expositie De eeuw van Juliana

De jas met flamboyante bloemenprint is niet nieuw. Máxima heeft het kledingstuk van Oscar de la Renta al verscheidene keren uit de kast gehaald. Het kleurt prachtig bij de bordeauxrode rok van modehuis Natan, ook geen onbekende uit haar kledingkast. Maar kijk je voorbij het mooie plaatje, dan schuilt er ook wat symboliek in Máxima's kledingkeuze voor deze dag.

Oranjes
Lees ook:
Oranjes stralen tijdens eerste herfstfotosessie in Amsterdam

De ernstige bedreigingen aan het adres van dochter Amalia gaan Máxima natuurlijk niet in de koude kleren zitten. De herfstshoot is de eerste keer dat Amalia weer in het openbaar treedt sinds haar streng opgeschroefde beveiliging. De Oranjes zullen dus vast met een beladen gevoel naar de camera's gelachen hebben. Dat weet Máxima goed te verbloemen met haar opvallende mantel en haar vertrouwde, stralende lach. 

Prinses
Lees ook:
Prinses Beatrix opent expositie over moeder Juliana

Josine Droogendijk van het platform Modekoningin Máxima weet te melden dat Amalia onder haar groene pak een blouse van het Griekse merk Zeus+Dione draagt. Moeder Máxima verschijnt eerder deze week in een creatie van hetzelfde kledingmerk tijdens het staatsbezoek aan Griekenland. 

Prinses Ariane is in de kledingkast van haar moeder gedoken. De ruitblazer komt namelijk van Máxima. Kleintjes worden groot, laat de 15-jarige prinses maar weer zien. Ze torent inmiddels bijna boven zus Amalia uit. 

De eeuw van Juliana is tot en met 10 april 2023 te bezoeken in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De winstersport in Lech belooft dit jaar het grootste probleem voor de beveiliging van Amalia te worden: 

'Skivakantie in Lech grootste probleem voor beveiliging Amalia'

04:49