Ga naar de inhoud
Royalty

Oranjes stralen tijdens eerste herfstfotosessie in Amsterdam

De koninklijke familie in De Nieuwe Kerk Amsterdam Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (55), koningin Máxima (51), kroonprinses Amalia (18), prinses Alexia (17) en prinses Ariane (15) poseren zojuist voor de pers in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Wetende wat er speelt, is het een beladen fotomoment voor de Oranjes.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte een week geleden de datum en locatie van de najaarsfotosessie bekend. De Nieuwe Kerk in Amsterdam is niet zomaar gekozen: de tentoonstelling De eeuw van Juliana is daar een half jaar lang te zien. 

Het is de eerste keer sinds het bericht over de ernstige bedreigingen aan het adres van Amalia dat de kroonprinses in het openbaar verschijnt.

Máxima
Lees ook:
Máxima trekt statementjas uit de kast voor beladen herfstshoot

Het is opvallend dat deze fotosessie plaatsvindt. De Oranjes houden het volgens de traditie jaarlijks bij één zomerfotosessie en één winterfotosessie in Lech. Waarschijnlijk zien Willem-Alexander en Máxima de expositie over wijlen koningin Juliana én de herfstvakantie als de uitgelezen kans voor wat nieuwe kiekjes, aangezien het hele gezin nu compleet is. Prinses Alexia heeft even vrij en mag de grond van haar kostschool in Wales dus even verlaten.

'Koningin
Lees ook:
'Koningin Máxima bang om te vallen tijdens fotomoment in Griekenland'

Naast de ernstige bedreigingen aan het adres van Amalia, ontvangt de koning eerder deze week kritische vragen over het WK in Qatar. Je kunt dat volledige interview, waarin het koningspaar ook vertelt over de huidige situatie van Amalia, hieronder terugzien: 

Situatie Amalia nog altijd onveranderd: 'Ze is heel moedig'

08:08