Ga naar de inhoud
Royalty

Koningin Máxima steelt de show in Grieks design tijdens staatsbezoek

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander in Athene Beeld © ANP

Máxima (51) trekt een betekenisvolle jurk uit de kast op de eerste dag van het staatsbezoek aan Griekenland. Laat het maar aan onze koningin over om met één jurk zowel Griekenland als Nederland te vertegenwoordigen.

De eerste stop is hoofdstad Athene waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans bij het monument van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein neerleggen. Dat doet Máxima in een jurk met een flatterende A-lijn en sierlijke pofmouwen. De terracotta kleur is een knipoog naar het Hollandse oranje, het design - van het Griekse merk Zeus+Dione - is een subtiele ode aan Griekenland.

Nancy
Lees ook:
Nancy Pelosi raadpleegde schoonzoon Michiel Vos voor ontmoeting Máxima

Het is niet de eerste keer dat de Oranjes een Grieks merk wereldberoemd maken. In 2018 draagt prinses Amalia een jurk van het Griekse merk Devotion op de foto ter ere van prinses Beatrix' tachtigste verjaardag. Het wordt dé zomerjurk van 2018; de ene na de andere BN'er en influencer wordt erin gespot.

Of dat met deze jurk van Máxima ook zal gebeuren, is nog maar de vraag. De jurk uit de Resort '22-collectie is niet meer te koop op de site van Zeus+Dione zelf.

Amalia
Lees ook:
Amalia ontvangt veel steun na bedreigingen: 'Tranen in mijn ogen'

Willem-Alexander en Máxima zijn van maandag tot en met woensdag op bezoek in Griekenland op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou. Tijdens het bezoek is er onder meer aandacht voor de samenwerking tussen Griekenland en Nederland op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten en het partnerschap binnen de Europese Unie.

Ook op persoonlijk vlak heeft ons koningspaar een warme band met Griekenland, waar ze hun veelbesproken vakantievilla aan de baai Doroufi hebben. Je weet wel, de bestemming van hun beruchte, afgebroken coronatrip

Tim
Lees ook:
Tim den Besten interviewt koning Willem-Alexander in nieuwe serie

Máxima zet graag haar beste modebeentje voor. Toch weerhoudt het haar er niet van om make-uploos en met compressiesokken aan voor de camera's in Tanzania te verschijnen. 

'Compressiesokken Máxima een no go tijdens bezoek als koningin'

04:15