Ga naar de inhoud
Royalty

Bijzonder: prinses Beatrix, Margriet en Irene weer samen

Prinses Beatrix, Prinses Margriet en prinses Irene Beeld © ANP

Het Prinses Christina Concours bestaat 55 jaar en viert dat jubileum zondagmiddag in het gebouw voor podiumkunsten Amare in Den Haag. Prijswinnaars van de wedstrijd spelen werk van componisten, variërend van Johann Sebastian Bach tot Kurt Weill, begeleid door het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel. Prinses Margriet (79), lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, en prinses Beatrix (84) en prinses Irene (83) zijn aanwezig bij de verjaardag van het naar hun drie jaar geleden overleden zus genoemde concours.

"Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië"

Prinses Christina, zelf zangeres, had grote belangstelling voor jong muzikaal talent, aldus de organisatie bij haar overlijden. "Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië."

Prinses
Lees ook:
Prinses Beatrix opent expositie over moeder Juliana

Bekende prijswinnaars van het concours, dat bedoeld is om muziekdeelname door jongeren te bevorderen, zijn pianist Wibi Soerjadi, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens. Solisten bij de viering zijn Merle van der Lijke (harp), Thomas Prechal (cello), Ramon Lormans (slagwerk), Caspar Vos (piano), Berlage Saxophone Quartet, Jala & James Heywood en The Preda Brothers.

Prinses
Lees ook:
Prinses Margriet onder de indruk van Prins Harry tijdens Invictus Games