Ga naar de inhoud
Royalty

'Netflix-deal Harry en Meghan kan elk moment gecanceld worden'

Harry en Meghan Beeld © ANP

Netflix lijkt nogal argwanend over de miljoenendeal die ze met Harry (38) en Meghan (41) hebben gesloten en vice versa. De streamingdienst heeft de hertog en hertogin laten weten hun documentaireserie te cancelen als het resultaat teleurstelt. Dit vertelt een insider aan 'The Sun'.

"Harry en Meghan bevinden zich nu in een riskante positie"

Netflix sluit in september 2020 de miljoenendeal met Harry en Meghan. Onder meer om een serie te maken over Harry's werk bij de Invictus Games. Het resultaat laat al een tijd op zich wachten. Er is in de tussentijd natuurlijk ook nogal wat gebeurd met het overlijden van de Queen, maar Netflix blijft streng. Zelfs voor de Sussexes.

Het koppel en hun non-profitorganisatie Archewell hebben volgens de bron van Netflix namelijk te horen gekregen dat er 'geen garantie' is dat de documentaireserie die ze maken ook daadwerkelijk op het streamingplatform verschijnt. Dat ze dat menen blijkt wel: zo is Meghans animatieserie Pearl eerder al gecanceld.

'Harry
Lees ook:
'Harry en Meghan laten camera's voor docuserie toe in huis'

Als ook deze productie gecanceld wordt, lopen Harry en Meghan mogelijk miljoenen mis. "Ze bevinden zich nu in een riskante positie", zegt een Netflix-consultant tegen The Sun, die meent dat het koppel zich zorgen maakt over de gedraaide beelden en daarom voor vertraging zorgt.

"Natuurlijk kunnen ze zich zorgen maken over wat ze op camera over de royals gezegd hebben, maar Netflix heeft de macht in hadden. Zij hebben het laatste woord over wat er uitgezonden wordt." 

Trouwfoto
Lees ook:
Trouwfoto Harry en Meghan on display in kantoor Charles

De consultant maakt duidelijk dat Netflix mag afzien van de samenwerking 'als ze gefrustreerd raken'. "De Sussexes en hun team wisten dat toen ze de deal aangingen. Dat ze hertog en hertogin zijn, maakt geen verschil. Als er geen afspraken of tegemoetkomingen worden gemaakt, kan de deal klappen."

Kortom: het valt dus nog te bezien of de langverwachte Netflix-documentaireserie van Harry en Meghan er überhaupt wel komt. 

Harry
Lees ook:
Harry hielp Meghan therapeut vinden tijdens 'mentaal dieptepunt'

Prins Harry leeft nog altijd op gespannen voet met de Windsors. Zelfs tijdens de uitvaart van Queen Elizabeth barstte de bom naar verluidt: 

Spanning loopt hoog op tijdens uitvaart Queen Elizabeth: 'Prins Harry is woest'

08:46