Ga naar de inhoud
Royalty

Trouwfoto Harry en Meghan on display in kantoor Charles

Koning Charles en premier Liz Truss Beeld © Getty Images

Prins Harry (38) en zijn Meghan Markle (41) mogen dan misschien uit het oog van koning Charles (73) zijn, maar zeker niet uit het hart. Donderdag heeft de vorst een ontmoeting met de Britse premier Liz Truss (47) en op beelden die zijn vrijgegeven zijn verschillende foto’s van de royal familie te zien - waaronder een kiekje van het huwelijk van de Sussexjes.

In een korte video van hun begroeting zijn verschillende foto's van de familie te zien die in de vergaderruimte worden getoond, waaronder een foto van het huwelijk van prins Harry en hertogin Meghan. Het gaat om een portret genomen door fotograaf Alexi Lubomirski uit 2018 in Windsor Castle, net na de huwelijksceremonie in de St. George’s Chapel. 

Prins
Lees ook:
Prins Harry sleept uitgever Daily Mail voor rechter om afluisteren

Nog meer foto’s trekken de aandacht, waaronder een portret met de vier generaties van de koninklijke familie: Elizabeth, Charles, William en George. De foto, gemaakt door fotograaf Ranald Mackechnie in de Throne Room op Buckingham Palace, is genomen in 2019 rond de feestdagen en wordt vrijgegeven begin 2020 om het begin van een nieuwe decennium te markeren.

Koning
Lees ook:
Koning Charles duikt binnenkort op in speciale uitzending voor BBC

De ontmoeting met de minister is de eerste van vele audiënties die zullen volgen. Net als zijn moeder zal Charles elke week een privé-audiëntie houden met de premier om regeringszaken te bespreken. "Hoewel de koning in alle aangelegenheden neutraal blijft, kan hij zijn ministers - met inbegrip van zijn premier - zo nodig adviseren en waarschuwen", beschrijft de website van de Britse koninklijke familie die gesprekken.

‘Koning Charles weet in korte tijd harten van Britten voor zich te winnen’

11:09