Ga naar de inhoud
Royalty

Queen Consort Camilla breekt met traditie, neemt geen hofdames

Beeld © Getty Images

Camilla (75), de nieuwe Britse Queen Consort, breekt met een jarenlange traditie van koningin Elizabeth. De vrouw van koning Charles kiest er namelijk voor om geen hofdames aan te nemen. Een besluit dat verregaande gevolgen heeft: royal experts voorspellen namelijk dat er hiermee een definitief einde komt aan het beroep 'hofdame' in het Verenigd Koninkrijk.

"Ze is het al jaren gewend om alles zelf te doen"

Volgens The Mirror was koningin Elizabeth altijd erg gehecht aan haar hofdames, maar hoeft Camilla er geen. Hofdames fungeren als persoonlijke assistentes van de koningin. Hun taken bestaan bijvoorbeeld uit het uitvoeren van organisatorische taken, zoals het bijhouden van haar agenda, tot het verzorgen van de koningin, dus het voorbereiden van een bad of het klaarleggen van haar kleding.

'Camilla
Lees ook:
'Camilla doet het bewust rustig aan voor 75e verjaardag'

Queen Elizabeth heeft meerdere keren aangegeven dat ze het zonder haar hofdames niet zou redden. De hofdames van Elizabeth waren bijna allemaal al meer dan zestig jaar bij haar in dienst en liepen ook mee in de rouwstoet van haar begrafenis.

Camilla
Lees ook:
Camilla en Kate hebben grootste lol tijdens Country Life-shoot

Camilla ziet het absoluut niet zitten om constant hofdames achter zich aan het hebben lopen. "Ze is het al jaren gewend om alles zelf te doen", vertellen insiders aan de lokale pers. "Ze is niet van plan om dat nu nog te veranderen." Haar besluit sluit mooi aan bij de visie van haar man, want hij wil een modernere monarchie die minder geld kost.

De grote vraag is natuurlijk of de Britten Camilla éindelijk in de armen gaan sluiten nu ze Queen Consort is. 

Annemarie: 'Britten zien liever Diana als koningin dan Camilla'

04:44
Kate
Lees ook:
Kate Middleton schiet verjaardagsportret van schoonmoeder Camilla