Ga naar de inhoud
Royalty

Kate Middleton: 'Queen keek op ons neer na overlijden'

Kate Middleton bij de uitvaart van Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Als koningin Elizabeth II op donderdag 8 september komt te overlijden, verschijnen er al snel meerdere regenbogen in de lucht boven Balmoral Castle - de plek waar zij haar laatste adem uitblaast. Door velen wordt dit gezien als een bijzonder moment. Ook voor prins William (40) en Kate Middleton (40) is het veelbetekenend.

"Je ziet hier bijna nooit regenbogen, maar we zagen er vijf"

Tijdens een bijeenkomst bedanken prins William en Kate Middleton de vrijwilligers en werknemers die hebben geholpen bij de uitvaart en andere herdenkingen van koningin Elizabeth II. William geeft hierbij aan dat de aanwezigheid van de Queen kort na haar overlijden nog wordt gevoeld door haar familie en dat heeft alles te maken met de regenbogen die in de lucht verschijnen.

Harry
Lees ook:
Harry en Meghan keren terug naar kinderen na uitvaart Queen Elizabeth

"Hoeveel regenbogen verschenen er aan de hemel in Schotland?" vraagt William zijn vrouw. Waarna hij eraan toevoegt: "Je ziet hier bijna nooit regenbogen, maar we zagen er vijf."

"De koningin keek op ons neer", voegt Kate eraan toe.

Prins
Lees ook:
Prins William staat stil bij koningin Elizabeth in eerste speech na begrafenis: 'Tijd van diepe rouw'

De regenbogen in Schotland boven Balmoral Castle, de plek waar de Queen is overleden, zijn niet de enige regenbogen die indruk maken op de Britten. Vlak voor het overlijden van de koningin bekend wordt gemaakt, verschijnen er twee regenbogen boven Buckingham Palace. De koningin is eerder in de middag al overleden.

De dag voor de uitvaart verschijnt er een regenboog boven het paleis van Westminster, waar het lichaam van de koningin op dat moment ligt opgebaard.

(tekst gaat verder onder de foto)

Waarom
Lees ook:
Waarom Beatrix, Willem-Alexander en Máxima vooraan zaten bij uitvaart

Inmiddels zijn we twee weken verder en spelen er andere zaken rond de dood van de Queen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met haar vermogen van 28 miljard? Je ziet het in de video hieronder.

Wat gebeurt er met de 28 miljard die The Queen op haar bankrekening had?

04:05

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore