Ga naar de inhoud
Royalty

Prins William staat stil bij koningin Elizabeth in eerste speech na begrafenis: 'Tijd van diepe rouw'

Prins William Beeld © Getty Images

Prins William (40) is na het overlijden van zijn grootmoeder en koningin Elizabeth weer aan het werk en geeft tijdens de Earthshot Prize Innovation Summit een speech. Hoewel de Britse royal zich verontschuldigt niet fysiek aanwezig te zijn, stelt hij in zijn toespraak dat The Queen 'blij zou zijn om dit te zien'.

"Het milieu was een zaak die mijn grootmoeder na aan het hart lag. En ze zou erg blij zijn om jullie hier vandaag te zien zitten"

Als beschermheer van het initiatief zou de prins zou eigenlijk naar New York vliegen voor de Earthshot Prize Innovation Summit met alle winnaars en finalisten van vorig jaar, maar in verband met de uitvaart van the Queen heeft hij zijn bezoek moeten cancelen. Toch is hij wel aanwezig, in videovorm.

"Het is een periode van diepe rouw, maar ik ben wel vereerd om jullie toe te spreken", aldus de prins van Wales. "Ik haal veel inspiratie uit jullie enthousiasme, optimisme en toewijding", spreekt hij iedereen toe. "Het milieu was een zaak die mijn grootmoeder na aan het hart lag. En ze zou erg blij zijn om jullie hier vandaag te zien zitten, en om de steun die jullie geven: de volgende generatie van milieupioniers."

Harry
Lees ook:
Harry en Meghan keren terug naar kinderen na uitvaart Queen Elizabeth

De uitvaart van de Britse koningin Elizabeth is maandag in ons land bekeken door ruim anderhalf miljoen mensen. Tijdens de voettocht, waarbij drums en doedelzakken klonken, liepen koning Charles en andere leden van de Britse koninklijke familie achter de kist aan. Daarna volgde de afscheidsdienst waar meer dan 2000 mensen bij aanwezig waren, onder wie ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

Spanning loopt hoog op tijdens uitvaart Queen Elizabeth: 'Prins Harry is woest'

08:46
BBC-weerman
Lees ook:
BBC-weerman 'vereerd' dat Queen Elizabeth oogje op hem had