Ga naar de inhoud
Royalty

Geen knuffels en broodjes meer welkom bij herdenking Queen

Beeld © ANP

Mensen worden opgeroepen geen Paddington-beertjes en boterhammen met marmelade meer neer te leggen bij de herdenkingsplekken voor koningin Elizabeth. Bezoekers leggen de knuffels en boterhammen in plastic zakjes neer, omdat Elizabeth samen met het bekende beertje in een video is te zien met een broodje marmelade in zijn hoed.

Bloemen zijn nog wel welkom, zo meldt Royal Parks, de beheerder van de locaties waar de herdenkingsplekken zijn ingericht. Iedere dag worden de bloemen naar een andere plek verplaatst, maar cadeautjes vergaan niet vanzelf. Daarom moeten de knuffelberen en broodjes in de zakjes worden weggegooid.

Paddington-schrijver
Lees ook:
Paddington-schrijver blikt terug op iconische video met Queen

De Britse koningin en beertje Paddington gaan in juni samen viral. In de video drinken de beer en de koningin samen een kopje thee om The Platinum Party, een groot concert waarmee het zeventigjarig regeringsjubileum van Elizabeth wordt gevierd, af te trappen. In de video bedankt Paddington de koningin voor alles. "Dat is erg aardig", antwoordt ze vervolgens.

Vlak na het overlijden van de koningin bedankt Paddington haar nog een keer. "Bedankt mevrouw, voor alles", twittert de beer afgelopen week.

Grootste veiligheidsoperatie ooit tijdens uitvaart Queen Elizabeth

01:54
Beer
Lees ook:
Beer Paddington grote hit sinds viral clipje met Queen Elizabeth