Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry mist zijn oma nu al: 'Ik koester de momenten samen'

Beeld © Getty Images

Prins Harry (37) heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het overlijden van zijn oma, koningin Elizabeth. In een verklaring schrijft hij dat hij al hun momenten samen koestert en ook een lichtpuntje ziet in het verdriet. "Wij glimlachen, wetende dat u en opa nu herenigd zijn, en beiden samen rusten in vrede."

"Het leven bestaat natuurlijk uit zowel de laatste scheidingen als de eerste ontmoetingen"

Op de site van Archewell schrijft Harry dat hij ontzettend trots op Elizabeth is. "Ze werd wereldwijd bewonderd en gerespecteerd. Haar onwankelbare gratie en waardigheid bleven haar hele waar en nu haar eeuwige erfenis." Harry kan het ook niet laten om de woorden te verhalen die de Queen vorig jaar nog uitsprak tijdens de begrafenis van haar man prins Philip. "Het leven bestaat natuurlijk uit zowel de laatste scheidingen als de eerste ontmoetingen", zo schrijft hij.

Podcast
Lees ook:
Podcast Meghan Markle even on hold wegens overlijden Elizabeth

Harry schrijft dat hij zijn oma eeuwig dankbaar is voor hun eerste ontmoetingen. "Vanaf mijn vroegste jeugdherinneringen met u, tot de eerste keer dat ik u ontmoette als mijn opperbevelhebber, tot het eerste moment dat u mijn lieve vrouw ontmoette en toen u uw geliefde achterkleinkinderen omhelsde. Ik koester deze momenten die ik met u heb gedeeld, en de vele andere speciale momenten daartussenin."

'Queen
Lees ook:
'Queen Elizabeth was fragiel maar goedgemutst bij laatste foto's'

Tot slot bedankt hij Elizabeth voor haar inzet, haar gedegen advies en aanstekelijke lach. "U wordt nu al erg gemist. Niet alleen door ons, maar door de hele wereld. En wat de eerste ontmoetingen betreft, eren we nu mijn vader in zijn nieuwe rol als koning Charles III."

Harry is gister voor het eerst sinds lange tijd weer samen met zijn broer William gespot. De mannen en hun vrouwen bekeken de bloemenzee bij Windsor Castle:

Reünie William en Harry raakt Britten: 'Hebben beiden veel pijn'

04:06
Paul
Lees ook:
Paul McCartney schrijft uitgebreid eerbetoon aan Queen Elizabeth