Ga naar de inhoud
Royalty

Zorgen om paarse handen van Queen Elizabeth: 'Ziet er fragiel uit'

Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Queen Elizabeth (96) benoemde dinsdag Liz Truss (47) tot kersverse premier van het Verenigd Koninkrijk. Het ging daarna eigenlijk veel meer over hoe de Queen eruitzag. En wat is er met haar handen aan de hand?

Liz Truss had de eer om de Queen de hand te schudden bij haar benoeming tot premier. Waar mensen echter vooral op letten waren de handen van de Britse monarch. En hoe ze op de foto stond: leunend op een wandelstok. 

'Wat is er gebeurd met de handen van de koningin?' vroegen veel Britten zich af op Twitter. 'Ze zijn helemaal blauw en paars. Is ze soms gevallen?' Veel mensen vinden dat de Queen er 'zwak' uitziet.

Nieuwe
lees ook:
Nieuwe Britse premier moet voor het eerst zélf op bezoek bij Queen Elizabeth

Iets anders dat opviel was dat Elizabeth veel minder formeel gekleed was dan normaal tijdens de benoeming van de nieuwe Britse premier. Toen Theresa May in 2016 en drie jaar later Boris Johnson aantraden, droeg de koningin formelere jurken. Bovendien stond ze veel minder gebogen dan nu het geval was.

Zorgen
lees ook:
Zorgen om Queen Elizabeth: Charles vaker op bezoek wegens slechte gezondheid

In de zomer van dit jaar vierde de Queen haar zeventigjarig troonjubileum, maar ook toen kon Elizabeth vanwege haar broze gezondheid niet overal bij zijn. Wél zwaaide ze de Britten toe tijdens de bekende balkonscène. In de video hieronder zie je hoe dat eraan toeging.

Daar is ze dan tóch: Elizabeth in felgroen tijdens afsluiting jubileum

05:18