Royalty

Indringer Windsor Castle was van plan Queen Elizabeth te doden

17 augustus 2022 14:17 Aangepast: 17 augustus 2022 14:29
Beeld © Getty Images

De man die vorig jaar met een kruisboog werd gearresteerd bij Windsor Castle was van plan om de Britse koningin Elizabeth (96) te vermoorden. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in de zaak in de Westminster Magistrates' Court in Londen. Daar werd ook duidelijk dat de man met zijn actie wraak wilde nemen op de gevestigde orde.

"Ik ben hier om de koningin te vermoorden"

"Ik ben hier om de koningin te vermoorden", zou de 20-jarige Jaswant Singh Chail bij het binnendringen van het terrein rondom het kasteel hebben gezegd, meldt persbureau Reuters. De man droeg toen een masker en had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Een destijds aanwezige politieagent zei woensdag in de rechtbank dat het leek alsof hij zo uit een film kwam.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Prins Charles opent Commonwealth Games met brief Elizabeth

Het voorval vond plaats op 25 december vorig jaar. Elizabeth was op dat moment samen met onder anderen prins Charles, Camilla en enkele andere familieleden in het kasteel aanwezig.

Na onderzoek door de antiterrorismepolitie werd Chail beschuldigd van het dreigen met de dood, wapenbezit en een overtreding op grond van sectie 2 van de Treason Act. Met dat laatste wordt iemand verdacht van 'het afvuren of richten van vuurwapens, of het gooien of gebruiken van een voorwerp of wapen, met de bedoeling Hare Majesteit te verwonden of te alarmeren'.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Beer Paddington grote hit sinds viral clipje met Queen Elizabeth

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore