Royalty

Smaadzaak halfzus Meghan Markle gepland voor oktober volgend jaar

16 augustus 2022 11:43 Aangepast: 16 augustus 2022 13:00
Meghan Markle Beeld © ANP

Een rechter in Florida heeft een datum geprikt voor de rechtszaak die Samantha Markle (57) tegen haar halfzus Meghan (41) heeft aangespannen wegens smaad. Volgens Amerikaanse media staat de zaak gepland voor oktober volgend jaar. De rechter hoopt echter dat de partijen daarvoor al zullen schikken.

"We gaan hier zo min mogelijk aandacht aan besteden, meer verdient dit niet"

Samantha klaagde Meghan, die dezelfde vader heeft als zij, aan om uitspraken die ze vorig jaar deed in een televisie-interview met Oprah Winfrey. Samantha stelt dat de vrouw van prins Harry daarin heeft gelogen en 'kwaadaardige' dingen heeft gezegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Meghan Markle voor het eerst weer gespot sinds beroerte

Zo viel Samantha onder meer over het feit dat de hertogin van Sussex zei dat ze enig kind is. 'De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde', staat in de aanklacht. De halfzus van Meghan eist een schadevergoeding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Serena Williams onthult details achter look bruiloft Harry en Meghan

De advocaat van Meghan noemde de aanklacht eerder al 'nergens op gebaseerd' en 'absurd'. Daarnaast zei hij: "We gaan hier zo min mogelijk aandacht aan besteden, meer verdient dit niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore