Ga naar de inhoud
Royalty

William en Kate sturen kinderen naar nieuwe peperdure school

Prins William, Hertogin Kate, prins George, prinses Charlotte, prins Louis Beeld © Instagram @dukeandduchessofcambridge

Er verandert veel voor de Cambridges door hun verhuizing van Londen naar Windsor. Zo dient er een nieuwe school gevonden te worden voor prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4). Die taak kunnen William (40) en Kate (40) inmiddels van hun to-do-lijst afvinken.

De frêle gezondheid van Queen Elizabeth en hun liefde voor het platteland zijn twee belangrijke redenen voor de Cambridges om de drukte van de stad te verruilen voor het rustiger gelegen Windsor. William, Kate en hun kroost trekken in Adelaide Cottage, niet ver van het landgoed waar Elizabeth tegenwoordig verblijft.

Hun kinderen gaan volgens The Telegraph vanaf september in de buurt naar school. Het koninklijk paar zou de inschrijving aan de Lambrook School al hebben voltooid. Uiteraard betreft het weer een semi-exclusieve school.

Het schoolgeld voor een kleuter kost omgerekend al 5.000 euro per kwartaal en zodra kinderen de basisschool-leeftijd bereiken dienen ouders 7.700 euro per kind per kwartaal neer te leggen. Ook dient er inschrijfgeld betaald te worden à 1.800 euro per prins(es). 

William
Lees ook:
William en Kate verhuizen naar kleiner stulpje in Windsor

De Cambridges zijn inmiddels wel gewend om veel geld uit te geven aan de scholing van hun kinderen. De oude school van George en Charlotte in de chique Londense wijk Battersea is namelijk ook niet goedkoop: per schooljaar geven ze meer dan 10.000 euro uit aan de twee oudsten. Daar doet de nieuwe school van de prins(es)jes in Windsor dus nog een schepje bovenop. 

Maar ja, het is ook niet 'zomaar' een school waar de jongste Cambridges naartoe gaan. Op Lambrook wordt het emotionele welzijn van de kinderen boven hun schoolresultaten gesteld. Dat is niet het enige wat ongetwijfeld anders is voor de jonge royals, want ze dienen ook op zaterdag naar school te gaan.

Daartegenover staat wel dat er genoeg ruimte en tijd is om te sporten. Zo kunnen Louis, Charlotte en George cricket spelen, voetballen, rugbyen, golfen en zwemmen: iets waar de kleintjes nu al zin in zouden hebben. 

'Meghan
Lees ook:
'Meghan en Kate hadden ruzie om panty prinses Charlotte'

Het is opvallend dat William en Kate een school hebben uitgekozen die nog duurder is dan de scholing in Londen. Kennelijk willen ze op de educatie van hun kinderen niet beknibbelen, maar wel op de verhuiskosten. Hun nieuwe cottage is - op wat afgebladderde kastjes na - helemaal klaar om erin te trekken. Een bewuste keuze, want de verbouwing van hun verblijf in Kensington Palace kostte miljoenen ponden en kwam op het bordje van de Britse belastingbetaler terecht.

Dat willen de Cambridges zo snel niet nóg een keer doen, vertelt royaltydeskundige Annemarie de Kunder in onderstaande video. Misschien maar goed ook, want de Britse royals zijn nog altijd bezig met damage control na het roemruchte vertrek van Harry en Meghan uit Engeland en de capriolen van hun schandaalprins Andrew. Een geldrel kunnen ze zich daarom niet veroorloven. 

Nieuwe optrekje William en Kate 'leefbaar' maar met 'afgebladderde kastjes'

03:59