Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry neemt ontslagen beveiliger van Michael Jackson aan

Prins Harry Beeld © Getty Images

Tot nu toe laat de beveiliging van prins Harry (37) behoorlijk wat te wensen over. De hertog van Sussex heeft daarom besloten het heft in eigen hand te nemen en de ervaren beveiliger Alberto Alvarez aan te nemen. Een opvallende keuze, want de 45-jarige werd door de familie van Michael Jackson ontslagen toen duidelijk werd dat hij strafbare feiten had gepleegd. 

"Alvarez en Harry lijken een goede match te zijn en de prins hoopt dat hij de man is die hem en zijn gezin in de toekomst van veiligheid voorziet"

Alberto, die ook werkzaam was voor One Direction, was een van de eersten die ter plaatse was toen Michael Jackson in juni van 2009 levenloos in zijn huis werd aangetroffen. Dat maakte hem een belangrijke getuige in het onderzoek naar de dood van de zanger. Hij was dan ook de persoon die verklaarde dat Conrad Murray, de arts van de King of Pop, stopte met het reanimeren om injectieflacons met het medicijn Propofol te verbergen.

Maar Alberto is zelf ook geen lieverdje. In 2010 kwam naar buiten dat er een aanklacht tegen hem lag voor huiselijk geweld wegens 'lichamelijk letsel aan een echtgenoot' en dat hij twee keer werd opgepakt voor rijden onder invloed. De familie Jackson besloot hem op staande voet te ontslaan, wat de keuze van Harry extra opvallend maakt.

Prins
Lees ook:
Prins Harry boekt overwinning in zaak om beveiliging

"Hij heeft met de grootste beroemdheden gewerkt, dus hij kent elke truc in het boek om zijn klanten buiten gevaar te houden", laat een bron dicht bij de werkgever van de beveiliger weten aan The Sun. "Hij is discreet en was extreem loyaal aan Michael. Alvarez en Harry lijken een goede match te zijn en de prins hoopt dat hij de man is die hem en zijn gezin in de toekomst van veiligheid voorziet."

De Britse royal betaalt overigens zelf voor zijn beveiliging. Omdat Harry sinds zijn stap terug geen officiële taken meer uitvoert voor de koninklijke familie, krijgt de prins geen beveiliging meer als hij naar het Verenigd Koninkrijk komt voor privébezoek. Het ministerie wil namelijk geen informatie van inlichtingendiensten delen met andere veiligheidsinstanties. Omdat de prins zich zonder beveiliging niet veilig voelde, besloot hij juridische stappen te ondernemen. En met succes: het hooggerechtshof oordeelde onlangs dat er een hoorzitting komt over de beslissing van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

'Nieuw
Lees ook:
'Nieuw boek prins Harry zal Britse royals nerveus maken'

De zaak heeft Binnenlandse Zaken in totaal al meer dan 100.000 euro gekost, dat rechtstreeks uit de zak van de belastingbetaler komt. Onder meer het loon van advocaten en andere bijkomende juridische kosten vallen hieronder. Het bedrag kan nog oplopen zolang de zaak loopt. 

De vele media-aandacht voor hem en zijn vrouw Meghan en het gevoel van onveiligheid daardoor waren belangrijke redenen dat de prins zich terugtrok en naar de Verenigde Staten is verhuisd. Harry heeft vaker gezegd hij de media deels verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder. Prinses Diana kwam in 1997 in Parijs om bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door de paparazzi.

'Prins Harry werd net zo opgejaagd als zijn moeder Diana'

04:25
William
Lees ook:
William en Harry herdenken moeder Diana op geboortedag