Ga naar de inhoud
Royalty

Dít is het studentenhuis waar kroonprinses Amalia gaat wonen

Prinses Amalia wordt 7 december 18 jaar Beeld © ANP

Prinses Amalia (18) gaat tijdens haar studententijd in Amsterdam in een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg wonen. Dat onthult weekblad 'Weekend' woensdag. De kroonprinses zou ook nog eens een eigen parkeerplek hebben voor de deur van het huis.

"Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden"

Veel mensen namen aan dat het studentenhuis van Amalia geregeld zou worden door prins Bernhard, de neef van koning Willem-Alexander. Maar niets is is minder waar. Het huis is namelijk niet van Bernhard, maar van de buren van het koningspaar in Griekenland. En dat is dan weer de familie Dreesman. Je weet wel, van de V&D vroeger.

Eerder gingen al geruchten dat Amalia in zou trekken bij haar oudere nicht, Eloise van Oranje, die aan de Keizersgracht woont. Dat is dus níét het geval.

'Beveiliging
lees ook:
'Beveiliging gaat mee als prinses Amalia met scharrel naar huis gaat'

Voordat Amalia in september het grachtenpand intrekt, worden eerst nog de nodige beveilingsmaatregelen genomen, om de veiligheid van de kroonprinses te allen tijde te kunnen waarborgen. 

Eerder gaf Amalia in een interview aan zich te realiseren dat er woningnood is voor veel studenten. "Vriendinnen van mij hadden vorig jaar écht moeite met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. En ik kijk er ook ontzettend naar uit om met medestudenten daar te kunnen wonen", zei ze toen.

Meer weten over hoe het huis van Amalia beveiligd zal worden? Bekijk dan de video hieronder.

Amalia
lees ook:
Amalia zeker bij studentenvereniging, maar 'studie gaat voor'

'Beveiliging gaat mee als prinses Amalia met scharrel naar huis gaat'

03:41