Ga naar de inhoud
Royalty

William en Harry herdenken moeder Diana op geboortedag

Harry en William Beeld © Getty Images

Prins William (40) en prins Harry (37) herdenken vandaag prinses Diana op haar geboortedag. Vandaag werden de winnaars van de Diana Award bekendgemaakt. In een persoonlijke videoboodschap en brief vertellen de prinsen over hun moeder.

"Nu ik echtgenoot en vader ben, is haar stem nog aanweziger in mijn leven"

Harry vertelt: "Vandaag zou mijn moeder 61 worden. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat we haar verloren", begint hij. "Er is geen dag voorbijgegaan dat ik niet gedacht heb aan de stempel die zij op mij, mijn broer en eigenlijk op ons allemaal heeft gedrukt."

'Harry
Lees ook:
'Harry en Meghan gedroegen zich als boze pubers tijdens festiviteiten Queen'

"Ik zie mijn moeders nalatenschap als ik naar mijn kinderen kijk", zegt hij. "Mijn moeder heeft mij, en ons allemaal, ingeprent om voor onszelf op te komen. En nu ik echtgenoot en vader ben, is haar stem nog aanweziger in mijn leven."

James
Lees ook:
James Bond-producent ziet in prins William de nieuwe 007

De winnaars zijn jonge mensen die zich inzetten voor sociale of humanitaire doeleinden. Prins William schrijft een stukje aan de winnaars. Hij prijst ze. 'Jullie zijn echt de verpersoonlijking van mijn moeders erfenis. Ik weet zeker dat ze ontzettend trots zou zijn op jullie.' 

Prins Harry voelt zijn moeder altijd om zich heen. In de video hieronder vertelt hij daar alles over. 

Prins Harry: 'Voel aanwezigheid van mijn moeder bij bijna alles wat ik doe'

03:52