Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Charlene van Monaco test positief op corona

Prinses Charlene Beeld © Getty Images

Prinses Charlene (44) van Monaco sukkelt al een tijdje met haar gezondheid en nu is ze ook nog eens positief getest op corona. Dat laat het paleis weten aan het Amerikaanse tijdschrift 'People'.

"Geen reden tot bezorgdheid"

De echtgenote van prins Albert moet nu enkele dagen in quarantaine, wat 'in overeenstemming is met de geldende gezondheidsregels', zo luidt het statement. Volgens het paleis gaat het goed met Charlene en is er 'geen reden tot bezorgdheid'. De prinses werd een week geleden voor het laatst in het openbaar gezien tijdens de Grand Prix van Monaco.

Het is nog onduidelijk of haar man Albert symptomen vertoont die overeenkomen met die van het coronavirus. De prins testte al twee keer eerder positief: in maart 2020 en onlangs nog in april. Ook hij moest toen enkele dagen in quarantaine. Vanwege haar isolement zal Charlene niet deelnemen aan de Riviera Water Bike Challenge, die deze zondag gepland staat.

Prinses
Lees ook:
Prinses Charlene straalt weer bij eerste evenement met dochter

De royal keerde afgelopen maart terug naar Monaco nadat ze vorig jaar een keel-, neus- en oorinfectie opliep in Zuid-Afrika en lange tijd niet naar huis mocht vliegen. Toen ze eenmaal onder het mes was geweest mocht Charlene weer naar huis, maar bleek ze mentaal en fysiek oververmoeid en verbleef daarom tijdelijk in een Zwitserse kliniek voor 95.000 euro per week.

Bijzondere
Lees ook:
Bijzondere rol voor kinderen Albert en Charlene bij GP van Monaco

Toch gaan er geruchten dat niet haar gezondheid, maar huwelijksproblemen de oorzaak waren van de afwezigheid van Charlene het afgelopen jaar. 

Prins Albert wéér zonder Charlene: 'Ze kampt met een depressie'

00:43