Ga naar de inhoud
Royalty

Britse royal family feliciteert dochter Harry en Meghan met 1e verjaardag

Harry en Meghan Beeld © Getty Images

De Britse prins Harry (37) en zijn Meghan (40) zijn deze zaterdag alweer een jaar ouders van dochtertje Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. De Sussexjes zijn niet thuis om de heugelijke dag te vieren, maar gelukkig is er altijd nog social media.

"We wensen Lilibet een heel gelukkige 1e verjaardag!"

Het gezin is momenteel in het Verenigd Koninkrijk voor een speciaal evenement rondom het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth. Tussen alle festiviteiten door ontmoete de koningin vrijdag voor het eerst haar achterkleindochter Lilibet. Omdat die reünie achter gesloten deuren plaatsvond, zijn er helaas geen foto’s van de ontmoeting te vinden. 

Deze zaterdag pakken de royals het anders aan en wensen, voor het oog van het hele wereldwijde web, de peuter een fijne dag. 'We wensen Lilibet een heel gelukkige 1e verjaardag!' valt te lezen op Twitter.

Queen
Lees ook:
Queen Elizabeth heeft eindelijk haar achterkleindochter Lilibet ontmoet

De festiviteiten zijn nog lang niet voorbij, want vanavond vindt er een speciaal concert plaats. Onder meer Elton John, Queen, Alicia Keys, Nile Rodgers, Duran Duran, Andrea Bocelli, Diana Ross, de Britse songfestivalzanger Sam Ryder, Ella Eyre, Craig David Celeste, Sigala en Diversity treden op bij Buckingham Palace.

Bij de viering zijn ook David Attenborough, David Beckham en Stephen Fry van de partij. Het concert van Elton John is vanwege zijn Europese tournee vooraf opgenomen. Diana Ross zal het concert afsluiten.

Harry en Meghan voelden zich ongemakkelijk tijdens Platinum Jubilee

04:49
Harry
Lees ook:
Harry en Meghan delen kerstkaart met eerste foto dochter Lilibet

Het jubilieumconcert, dat zo'n 2,5 uur duurt, is live te zien op de BBC. De Britse band Queen opent de avond samen met Adam Lambert. Queen-gitarist Brian May was er ook bij tijdens het 50-jarig jubileum van Elizabeth. Hij speelde toen 'God Save The Queen' op het dak van Buckingham Palace.