Ga naar de inhoud
Royalty

Queen Elizabeth gaat éindelijk Lilibet ontmoeten tijdens eerste verjaardagsfeestje

Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Het lijkt erop dat de jubileumviering van koningin Elizabeth (96) een éxtra feestelijk tintje gaat krijgen. Volgens bronnen dichtbij het Britse koningshuis is de kans namelijk erg groot dat Elizabeth voor het eerst haar achterkleindochter Lilibet gaat ontmoeten, het dochtertje van prins Harry (37) en Meghan Markle (40).

De verjaardag van het meisje vindt namelijk precies plaats tijdens de jubileumviering en op dat moment is het gezin van prins Harry om die reden ook in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent overigens wel dat Elizabeth haar favoriete sportevent moet missen, namelijk de Derby. Voor de koningin is dit niet zomaar iets: ze heeft de Derby namelijk pas twee keer eerder gemist. Een keertje in 1956 toen ze voor een staatsbezoek in Zweden moest zijn en een keer in 1984 toen ze in Frankrijk was voor de viering van D-Day.

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran zingt liefdeslied ter ere van Queen Elizabeth en Philip

Bronnen melden aan The Sun dat het verjaardagsfeestje van Lilibet gaat plaatsvinden op Frogmore Cottage, waar Harry en Meghan op dat moment ook verblijven. Het is de eerste keer dat koningin Elizabeth Lilibet gaat ontmoeten. Sinds het meisje is geboren op 4 juni 2021 zijn Harry en Meghan pas één keer naar het Verenigd Koninkrijk geweest, maar zonder de kinderen. De twee brachten toen een onverwachts bezoekje aan het koningshuis, terwijl ze onderweg waren naar de Invictus Games in Den Haag.

Eurovisiester
Lees ook:
Eurovisiester Sam Ryder treedt op tijdens jubileumconcert Queen Elizabeth